Navijači Osijeka: Bruno Marić nije dobrodošao na Opus Areni

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NOVA sezona SuperSport HNL-a počinje ovog vikenda. Sredinom tjedna objavljeno je tko će biti suci u prvome kolu, a u službenoj objavi stoji u da će kontrolor utakmice Osijek - Šibenik u nedjelju na Opus Areni biti Bruno Marić. 

Marić je prošle zime otišao s mjesta šefa hrvatskih sudaca, nakon afere s procurjelim snimkama iz VAR sobe, na kojima su se mogli čuti razni komentari sudaca koji dotad nisu bili javni. Marića je na tom mjestu naslijedio Francuz Bertrand Layec (59), koji je u ovom kolu prvi put delegirao hrvatske suce.

Povodom toga oglasili su se navijači Osijeka, odnosno Klub navijača Bijelo-plavi. Njihovo priopćenje objavljeno na Facebooku prenosimo u cijelosti.

Klub navijača Bijelo-plavi: 

OTVORENO PISMO!!!

Poštovani gospodine Layec,

pozdravljamo Vaše imenovanje na dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca i povjerenika za delegiranje sudaca u pokušaju stvaranja klime povjerenja prema hrvatskim nogometnim sucima, no osjećamo obvezu reagirati na delegiranje sudaca za 1. kolo HNL-a i izraziti svoje nezadovoljstvo.

Naime, NK Osijek u prvom će kolu na Opus Areni odmjeriti snage s HNK Šibenik, a za kontrolora te utakmice delegiran je Bruno Marić. Nema sumnje kako ste upoznati da je okidač za Vaš dolazak na spomenute dužnosti bila afera "VAR leaks" dijelom koje je bio i spomenuti Marić. Podsjetimo, isti je kao predsjednik Komisije nogometnih sudaca 4. rujna 2023., samo dan nakon utakmice NK Osijek i GNK Dinamo, u javnost izašao s fabriciranim audio zapisom "navodne" komunikacije glavnog suca utakmice s VAR sobom, bez da je ijednom spomenuo kako se radi o "simulaciji prikaza VAR sobe koju su suci snimali dan nakon utakmice", prema priznanju iz samog HNS-a po izbijanju afere "VAR leaks".

Kako je jedna od uključenih, a po našem skromnom mišljenju i oštećena strana u tom igrokazu kojim je obmanuta hrvatska javnost bio NK Osijek, smatramo potpuno neprimjerenim i neprihvatljivim da Bruno Marić na bilo koji način participira na utakmicama koje uključuju NK Osijek, pa i u funkciji kontrolora.

Ne ulazeći u razloge zašto je istom dodijeljena bilo kakva uloga u sudačkoj organizaciji i u novoj sezoni, ispred Kluba navijača Bijelo-plavi i njegovih više od 700 članova, ali, vjerujemo, i ispred ogromne većine navijača NK Osijek, dužni smo izraziti svoje nezadovoljstvo uz poruku kako Bruno Marić nije dobrodošao na Opus Areni.

Uz dobru vjeru da ćete razmotriti naše argumente i povući prave poteze, s poštovanjem, Klub navijača Bijelo-plavi", stoji u priopćenju.

Kolarić će biti glavni sudac utakmice Osijek - Šibenik

Glavni sudac utakmice Osijek - Šibenik bit će Patrik Kolarić (Čakovec). Linijski suci bit će Luka Pušić (Zagreb) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), dok će ulogu četvrtog suca imati Toni Dadić (Zagreb). U VAR sobi bit će VAR sudac Ante Terzić (Podstrana) i AVAR Kruno Šarić (Županja).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.