NBA

Nakon strašne misteriozne ozljede zbog koje nije mogao hodati vraća se u NBA ligu

Foto: Profimedia

AUSTRALSKI košarkaš Aron Baynes, koji je na lanjskim Olimpijskim igrama u Tokiju doživio misterioznu ozljedu zbog koje je morao ponovo učiti hodati, potpuno se oporavio i želi se vratiti u NBA ligu, u kojoj je igrao od 2013. godine.

Pronašli ga krvavog i bez svijesti

Iskusni 208 cm visoki centar u utakmici grupne faze protiv Italije odjurio je s klupe i nije se vratio, a pronašli su ga u svlačionici krvavog i bez svijesti. Kada se probudio, nije mogao hodati. Ne zna se je li ta nesreća povezana s padom na treningu tri dana ranije, kada je glavom i vratom udario o pod.

Pokazalo se da mu unutarnje krvarenje stvara pritisak na leđnu moždinu, ali nakon višemjesečne rehabilitacije, koja je uključivala i riskantan let iz Japana u Australiju u posebnom medicinskom avionu, potpuno je vratio sve motoričke funkcije i osjeća se spremnim za povratak na najvišu razinu.

Igrao u Olimpiji pa osam godina u NBA ligi

Sada je 35-godišnji centar u Las Vegasu, gdje velika većina NBA klubova igra Ljetnu ligu i gdje se može pokazati pa možda nastaviti karijeru u najjačoj ligi svijeta. Baynes je u NBA stigao 2013. iz ljubljanske Olimpije, a igrao je za San Antonio, Detroit, Boston, Phoenix i Toronto te u 522 utakmice imao prosjek od 6.0 poena i 4.6 skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.