Najbolji CS:GO tim u regiji potpisao ugovor života vrijedan skoro dva milijuna kuna

Foto: Valiance&Co/Julien Duval

Tim koji je dosad nastupao pod nazivom Binary Dragons pronašao je novu organizaciju, a podrška je ovoga puta došla iz njemačko-hrvatske tvrtke Valiance UG, mladih hrvatskih poduzetnika i finskih investitora. Zajedničkim će snagama i osiguranom investicijom od 250 tisuća eura ili nešto manje od 1,9 milijuna kuna krenuti po sam vrh svjetske CS:GO scene.

Ekipa u sastavu, Đorđe "DJOXIC" Niciforović, Luka "emi" Vuković, Nestor "LETN1" Tanić, Petar "Peca" Marković iz Srbije, Nemanja "huNter" Kovač iz BiH te Anel "NENO" Ceković iz Makedonije odsad će nastupati pod imenom Valiance, zahvaljujući jednogodišnjem ugovoru potpisanim u petak u hrvatskoj metropoli. Investicije i podrška nove organizacije sigurno će pomoći momcima da se napokon probiju u sam vrh svjetske CS:GO scene jer već nekoliko mjeseci orbitiraju oko tog mjesta među najboljih 30 timova na svijetu. Trenutno se nalaze na 38. mjestu HLTV globalne ljestvice.
 
Odlična je to poruka za sve regionalne CS:GO ekipe koje pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem. Može se i interes postoji, ali naša realnost je takva da je na području bivše Jugoslavije, a i šire, spomenuta ekipa za dvije klase bolja od ostalih. Njihove obaveze u regionalnim ligama i puno jača natjecanja poput kvalifikacijskih kupova za globalne evente i jače online lige često uzrokuju nevjerojatne rasporede prema kojima momci čitave dane igraju službene mečeve. Koliko smo od njih uspjeli saznati, ne smeta to njima uopće, kažu da im je to posao. Ono što ih smeta jesu traljavo organizirana natjecanja, bila ona regionalna ili globalna, zbog kojih čekaju po nekoliko sati spremni za igru jer neki organizatori ne znaju sastaviti normalan raspored.
 
Foto: Valiance&Co/Julien Duval
 
Već na samom početku regionalnih liga najavili smo kako je Valiance (bivši Binary Dragons) glavni favorit za osvajanje obiju, a prvu priliku da se predstave s novom organizacijom hrvatskoj publici imat će već u studenom na Reboot InfoGamer sajmu, gdje će se održati LAN završnica Vip Adria League. 
 
Ništa ovo ne bi bilo moguće da tvrtka Valiance UG koju su osnovali Dragana Gučanin i Antonio Meića 2017. godine nije prepoznala potencijale u esportu. Tako već imaju iskustva s esportom na mobilnim platformama koji je pokazao puno neiskorištenog potencijala. Osim toga, bave se proizvodnjom i distribucijom video i drugog sadržaja, kao i provedbom profesionalnih esport natjecanja. Hrvatska podružnica Valianca zapošljava oko 20 ljudi, a raspolaže i s dva studija za organizaciju i prijenos esport mečeva, od kojih ste neke možda i gledali na njihovim službenim kanalima. 
 
Novi brend tvrtke, Valiance&Co bit će usmjeren na vođenje esport timova i igrača na najvišoj razini, kao i osiguravanjem investicija i pružanjem pravne i druge podrške. Potpisivanje jednogodišnjeg ugovora s timom Binary Dragons najavljeno je samo kao početak investicijskog vala s kojim planiraju proširiti i na druga esport naslove poput Dote 2 i League of Legends. 
 
“Sretni smo što se tvrtka Valiance&Co predstavlja javnosti prvi put upravo potpisivanjem ugovora s igračima Binary Dragonsa. Prepoznali smo potencijal, želju i vještine igrača, a ispred nas je godina u kojoj ćemo zajedno raditi na dva jednostavna cilja – ulazak u top 16 timova i ESL Pro League. Znamo da ovaj tim tamo pripada i mi kao organizacija ćemo im pružiti svu podršku da zajedno do tamo i dođemo“, izjavio je Antonio Meić, CEO tvrtke Valiance UG te dodao: “Valiance&CO neće stati na CS:GO timu i za sljedeću godinu planiramo ulazak i u druge popularne esports naslove kroz slične akvizicije u regiji ili šire. Iako je Valiance UG na tržištu manje od godinu dana, uz odsjek Valiance&Co koji će biti usmjeren na talent menadžment, u narednoj će godini raditi na tome da se učvrsti kao lider za produkciju mobile esports sadržaja, organizaciju competitive evenata i pozicije first-choice partnera game developerima mobilnih igara.“
 
Foto: Valiance&Co/Julien Duval
 
Sama investicija trebala bi igračima osigurati kvalitetnu opremu, marketing, podršku u ljudskim resursima kao i digitalnu podršku. Osim toga, tim će se prije velikih natjecanja moći pripremati u Zagrebu uz psihologe i kondicijske trenere kako bi bili potpuno spremni za nadolazeće izazove. Dečki su na potpisivanju naravno bili presretni, pogotovo zato što prošla organizacija nije ispunila svoju stranu ugovora. No bez obzira na sve probleme, prije nešto više od tjedan dana pokazali su da mogu igrati protiv ekipa iz top 20 kada su porazili HellRaisers i Pride, a potom ispali u zadnjem meču europskih kvalifikacija za Minor od švedskog Godsenta rezultatom 3:2. Što za njih znači nova organizacija i jednogodišnji ugovor prokomentirao je Petar "Peca" Marković, menadžer tima.
 
“Nakon godinu dana rada s ekipom iNation i organizacijom Binary Dragonsa, vrijeme je da
nastavimo put brdovitom stazom uspjeha kojom koračamo. Danas je dan o kojem će se nadam se pričati u budućnosti kao početku nove ere regionalnog CS:GO natjecanja. Dobili smo ponudu koja se ne odbija i jedva čekam da krenemo raditi na novom razvojnom planu. Ekipa ostaje na okupu s novim i kvalitetnim ljudima u organizaciji koji će s nama marljivo raditi na tome da ostvarimo zajedničke ciljeve. Jako sam sretan i ponosan što ćemo konačno raditi s ljudima iz naše regije.“
 
Za svoj prvi tim ključni ljudi iz Valiancea nisu imali što previše razmišljati. Pogledamo li timove na području bivše nam države, Binary Dragons je jedina ekipa koja zaista odskače po rezultatima. To sa sobom nosi i određeni pritisak. Planovi tvrtke da se šire i na druge naslove djelomično će ovisiti i o tome kako je prošla inicijalna investicija, zato dečki tipkovnicu i miš u ruke i sretno. Nitko to nije sažeo bolje od samog Petra, menadžera tima, kojem i danas na vrhu Twitter profila stoji najveća istina esporta: "The bigger the dream, the harder the grind..."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.