US OPEN

McEnroe: Ćorić je jedan od favorita US Opena, a zabrana Đokoviću je glupost

Foto: EPA

BORNA ĆORIĆ iznenađujuće je proteklog vikenda osvojio turnir Masters 1000 u Cincinnatiju. Hrvatski je tenisač uoči US Opena napravio najveći rezultat u svojoj karijeri. Legendarni američki tenisač, a danas stručni sukomentator Eurosporta John McEnroe, Ćorića je smjestio u sam vrh favorita za osvajanje turnira.

"Stavio bih Bornu Ćorića među favorite na US Openu jer znam kako je dobro igrati u Cincinnatiju. Mogla bi se složiti lista od 15 imena tenisača koji bi ga mogli osvojiti, ako bih morao izdvojiti samo jednog favorita, onda bi to bio Carlos Alcaraz. On je izvrstan tenisač, fizički moćan", objasnio je McEnroe u razgovoru za Marcu pa komentirao i činjenicu da Novaku Đokoviću još uvijek nije odobren nastup na turniru jer se nije cijepio.

"Mislim da je glupo da mu ne daju da igra. Mislim da je to šala. Da sam on, cijepio bih se, ali morate poštovati način na koji on razmišlja. Živimo u pandemiji već dvije i pol godine i oni njemu ne dozvoljavaju da igra? Mora da se šalite", rekao je McEnroe.

Ćorić: Samo želim biti zdrav

Ćorić je u intervjuu za Index izrazio svoja očekivanja za nadolazeći US Open. "Nemam nikakav pritisak očekivanja i nekakve želje. Želim samo biti zdrav, to mi je najbitnije. I da igram dobar tenis. Ako se te dvije stvari poklope, mislim da mogu napraviti dobar rezultat.  

Igram jako dobro i u odličnoj sam formi. Dolazim s jako puno samopouzdanja, što isto može biti jako opasno, kao što sam se već par puta opekao. Odmorit ću par dana jer tijelo traži odmor i onda krećem s pripremama za US Open. Želim potvrditi ovako dobar rezultat na US Openu", rekao je, između ostalog, Ćorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.