Marić: Neka hulja je pustila snimke iz VAR sobe da ocrni hrvatsko društvo i nogomet

Foto: Screenshot HRT

BRUNO MARIĆ, donedavni šef hrvatskih sudaca, gostovao je na HRT-u u emisiji Studio 4. Komentirao je sudačke odluke na Europskom prvenstvu te izrazio nezadovoljstvo viđenim, a dotaknuo se i najnovijih promjena u sudačkoj organizaciji na domaćem terenu.

Za početak je rekao kako je suđenje u završnici Eura neprihvatljivo, a posebno se osvrnuo na penal koji je dosuđen za Englesku protiv Nizozemske. "Za mene nikakve dileme, to nije penal. Međutim, još je gore to što se VAR nije javio da pogleda ruku koja je bila netom prije postizanja gola. Kad se zabije gol, onda nije bitna namjera kod ruke. Nevjerojatno mi je da se dogodi takva greška. Mislim da su europski suci preumorni, u strašnom su drilu", poručio je.

Sarkastično se osvrnuo na promjene u HNS-u

"Dugo vremena govorim da UEFA treba gledati i prema sucima iz manjih država, pa tako i Hrvatske. Uvjeravam vas da naši suci nisu lošiji od ovih koji sude na Euru. Štoviše, i bolji su od njih", dodao je.

Na pitanje o tome kako komentira odluku HNS-a koji planira dovesti stranog povjerenika za suđenje, Marić je rekao: "Pod pritiskom javnosti je to napravljeno. Tako se želi prikazati da je sve transparentno."

Nastavio je u sarkastičnom tonu: "Kad dođe stranac, on će biti nešto kao mesija. Nitko neće govoriti da je on bandit ili da je naklonjen nekom klubu. On je prorok, a mi ne možemo biti proroci u svom selu. Nama su uvijek imputirali da sudimo za nekog i nešto. Ovo sve pokazuje da je i naše suđenje i rad uvijek bio transparentan. Ovo je, da se ekonomski izrazim, put da javnosti prodamo ono što radimo jer će strancu više vjerovati nego meni."

"Je li ponižavajuće za naše suce što dovodimo strance? Pa na neki način i ja tako osjećam. No, hrvatski suci su došli na volej jer su pokazali, u usporedbi s najboljim sucima svijeta, da su bolji od njih i da zaslužuju bolji tretman", dodao je.

"Ja pripadam u kategoriju onih koji tvrde da pravi Hrvat navija i za Hajduk i za Dinamo i za Rijeku i Slaven Belupo ili bilo koji hrvatski klub u Europi. Poruka HNS-u? Moramo vjerovati više našim sucima, dovođenjem stranaca radimo protiv sebe. Neka hulja je, s ciljem da osramoti hrvatsko društvo i nogomet, pustila snimke iz VAR sobe.

Volio bih da puste snimku s naše utakmice protiv Italije na Euru iz VAR sobe. Sve je stalo na tome da su naši suci psovali. Nisu trebali psovati, ali nikad se ne bi tako ponašali da su znali da će se te snimke pokazati. Sve analize su pokazale da nismo radili ništa loše, samo smo loše komunicirali u VAR sobi", zaključio je. Snimku gostovanja možete pogledati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.