COMMUNITY SHIELD

LIVERPOOL - MAN. CITY 4:5 Cityju prvi trofej u sezoni nakon jedanaesteraca

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER CITY osvojio je prvi trofej u sezoni. Engleski prvak pobijedio je europskog prvaka Liverpool nakon jedanaesteraca 5:4 i šesti put osvojio Community Shield.

Regularni dio fantastične utakmice u Londonu završio je 1:1, a Dejan Lovren cijelu je utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače. 

Engleski prvak poveo je protiv europskog u 12. minuti, a Redsima je gol zabio njihov bivši igrač Raheem Sterling te približio momčad Pepa Guardiole prvom trofeju u sezoni.  City je u 13. minuti ostao bez Leroya Sanea koji se ozlijedio. Njemački nogometaš blizu je transfera u Bayern, a pitanje je što će se dogoditi nakon današnje ozljede.

Dominirala je momčad Pepa Guardiole, držala loptu u nogama i lovila gol kojim bi dotukla protivnika. I imala je nekoliko sjajnih prilika za to. Točnije, imao ih je strijelac Sterling, koji je dva puta izašao u zicer. Prvo je sam izašao pred Alissona u 48. minuti drugog poluvremena i pogodio desnu stativu. Bivši igrač Liverpoola bio je u malom zaleđu, ali suci ništa nisu dosudili.

U međuvremenu je 57. minuti Van Dijk bio na centimetar od pogotka, ali... Nizozemac je odlično nakon ubačaja iz kornera šutirao, a lopta pogodila prečku i potom poljubila gol-liniju gola nakon čega je Bravo odbio opasnost. 

No, već četiri minute kasnije opet Sterling. Našao se Englez oči u oči s golmanom Redsa u 61. a na kraju nije ni šutirao, ni uspio dodati suigraču, već je lopta završila kod Alissona

U 77. minuti uslijedila je kazna. Van Dijk je odlično ubacio loptu na manje od pet metara, a Joel Matip glavom izjednačio samo deset minuta po ulasku u igru. Ekipa Jürgena Kloppa se probudila i krenula po drugi gol i trofej. Pokušavali su Salah, Keita i Shaqiri, ali je Bravo na golu briljirao, a Walker u sudačkoj nadoknadi čudesno spasio loptu s gol-linije.

City je preživio jednako kao i Liverpool u prvom dijelu dvoboja pa se nakon isteka nadoknade odmah pristupilo jedanaestercima. Pogodili su svi osim Wijnalduma, kojem je udarac skinuo igrač utakmice i golman Cityja Bravo te donio svojoj momčadi veliku radost na kultnom stadionu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.