ROBERT LEWANDOWSKI

Lewandowski zbog žene uvijek jede desert prije ručka. To nije njegov jedini ritual

Foto: Getty Images/Gulilver Image

ROBERT Lewandowski najbolji je strijelac ovogodišnje Lige prvaka s čak 15 golova u devet susreta. Večeras će s Bayernom loviti trostruku krunu, ali je na dobrom putu da sruši i nekoliko golgeterskih rekorda.

Lewandowski je do statusa najboljeg napadača svijeta stigao nevjerojatnom radnom etikom, a ona uključuje i pomalo neobične rituale. Tako primjerice Lewandowski uvijek za ručak jede desert prije glavnog jela, zbog čega su ga suigrači u Bayernu smatrali čudnim kada su to prvi put vidjeli.

Ipak, ta rutina ima svoju logiku. Njegova žena Anna je nutricionist i smatra kako je to ispravan slijed jela jer se slatka hrana lakše i brže probavi. Budući da se slatko ne miješa s drugom hranom, Lewandowski je može brže provariti.

To nije jedina Lewina neobična navika. Uvijek spava na istoj, lijevoj strani kreveta. Jedan stručnjak za spavanje preporučio mu je tu metodu kako bi bolje odmorio svoju desnu nogu s kojom puca jer tako ona uvijek ima potporu i nije je potrebno grčiti preko noći.

Kao ni puno drugih nogometaša, ni Lewandowski nije imun na rituale koji spadaju u domenu potpunog praznovjerja. Tako postoji uvijek isti redoslijed oblačenja nogometne opreme pri čemu je ključno da se lijeva kopačka stavi na nogu prije desne.

Pep Guardiola je jednom rekao kako je Lewandowski jedan od najvećih profesionalaca koje zna: "On uvijek razmišlja o nogometu i svemu vezanom uz njega. Kako pravilno igrati, trenirati, jesti, odmarati se. O svemu vodi brigu i pravi je gušt raditi s takvim igračem."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.