Kane ispisao povijest. Ovo nije uspjelo nijednom Europljaninu u povijesti

Foto: EPA

DRUGI put u nizu Engleska je finalist Europskog prvenstva. Momčad Garetha Southgatea u polufinalu je preokretom pobijedila Nizozemsku 2:1 i izborila ogled sa Španjolskom za trofej europskog prvaka. Nizozemci su rano poveli prekrasnim golom Xavija Simonsa, no Harry Kane je brzo uzvratio iz jedanaesterca. Kada se činilo da će susret ići u produžetke, ukazao se Ollie Watkins i pogodio u 90. minuti.

Kane je započeo engleski preokret i tako je došao do trećeg gola na turniru. Isti broj golova kao i zvijezda Bayern Münchena zabili su i Španjolac Dani Olmo te Gruzijac Georges Mikautadze, Nijemac Jamal Musiala, Nizozemac Cody Gakpo i Slovak Ivan Schranz.

Kane je tako stigao i do brojke od devet golova u nokaut-fazama velikih natjecanja, odnosno svjetskih i europskih prvenstava, i po tome izbio na sami vrh povijesne ljestvice. Nijedan Europljanin u povijesti nema devet golova u nokaut-fazama ta dva natjecanja, a Kane (30) u finalu protiv Španjolske u nedjelju može osvojiti prvi trofej u karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.