Kalinić rastužio talijansku legendu: "To je završena priča, meni novac nije sve u životu"

Foto: Getty Images / Guliver Image

DUGO je kineski Tianjin lovio Nikolu Kalinića. Trener kluba je legendarni Fabio Cannavaro, a ponudio je Fiorentini u siječnju 40 milijuna eura za hrvatskog napadača, a njemu između 10 i 12 milijuna eura plaću po sezoni. Međutim, na kraju je bivši igrač Hajduka odlučio odbiti nevjerojatnu ponudu i igrati nogomet na visokoj razini, čime je oduševio navijače Fiorentine, ali i brojne druge. 

"Siječanj je bio dug i kompliciran, ali nastojao sam se koncentrirati na svoj rad. Napravio sam jasan izbor: Firenca i Fiorentina. Samo moje 'da' je nedostajalo da se sve završi," rekao je Kalinić u razgovoru za Corriere della Seru, pa otkrio detalje. 

"Ja zapravo nisam ni znao koliko točno iznosi kineska ponuda, ali meni novac nije sve u životu. Vratio sam se pravom nogometu prije samo godinu i pol i nisam želio otići. Mislim da mogu dati i postići još puno toga u Europi. Imam ideju u glavi - suprotstaviti se velikim momčadima i igrati važne utakmice," naglasio je Kalinić koji je dosad u sezoni zabio 14 golova, uz četiri asistencije u 28 utakmica. 
"Cannavaro me zvao, ali..."
 
Prijelazni rok u Kini završava 28. veljače, a Cannavaro je nedavno rekao kako nije odustao od Kalinića. Međutim, Hrvat neće odustati od svoje odluke.
 
"Cannavaro me zvao u siječnju, ali za mene je ta tema završena i više se neće otvarati. Trener Paulo Sousa rekao mi je da dobro razmislim o tome što ću izabrati. On je veliki trener i dugujem mu sve što sam napravio u Italiji. On me želio i s njim sam se ponovno rodio. Klub? Nije bilo nikakvih lobija s njihove strane. Prije dva tjedna razgovarao sam s predsjednikom Andreom Della Valleom i rekao mi je da je sretan mojim izborom."
"Ne osuđujem igrače koji su otišli u Kinu"
 
Igrači poput Carlosa Teveza, Oscara i Axela Witsela otišli su u Kinu. No ne i igrač Fiorentine koji uživa na Artemio Franchiju.
 
"Odluku sam donio i prije pogotka protiv Juventusa u pobjedi 2:1 u siječnju. Slobodno i sretno. Ne osuđujem igrače koji su prihvatili ponude iz Kine. No ja sam učinio ono što sam želio. Mojoj obitelji je dobro u Firenci, povezanost s gradom je odlična. Sada nam se čak i više sviđa. Istina, nedavno smo izgubili od Rome i to je težak udarac za nas, ali vratit ćemo se, iako će biti jako teško", rekao je Kalinić, čija klauzula iznosi 50 milijuna eura...
 
"Nisam vrijedan toliki novac i mislim da nitko neće platiti toliko za mene. U svakom slučaju, mene nitko nije pitao ništa, sve su dogovarali moj menadžer i klub. Jednostavno, volio bih s Fiorentinom zaigrati u Ligi prvaka. Ove sezone to će biti nemoguće, ali sljedeće ćemo imati novu priliku da je izborimo".
 

 
"Higuain najbolji napadač Serie A"
 
Mnogo Hrvata igra u Serie A, a Kalinić je otkrio s kim se čuje i koji je najbolji branič protiv kojeg je igrao...
 
"Često se čujem s Mandžukićem i Perišićem. Mario je snažan, teško je igrati protiv njega, iako mi je on najprije prijatelj, a tek onda rival. Što se tiče najboljeg braniča protiv kojeg sam igrao, tu su dvojica - Leonardo Bonucci i Kalidou Koulibaly, dok je najbolji napadač, bez sumnje, Gonzalo Higuain". 
 
A hoće li Juventus šesti put zaredom osvojiti Scudetto?
 
"Naravno da će Juventus biti prvak jer ima pravi mentalitet, iako najljepši nogomet igra Napoli", zaključio je Kalinić.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.