Kačavendu su Boysi upoznali prije deset godina. Pogledajte što je napravio

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

LUKAS KAČAVENDA (21) je novi igrač Dinama. Hrvatski prvak platio ga je Lokomotivi dva milijuna eura s bonusima, a ugovor je mladi ofenzivac potpisao na tri godine. Prošao je danas liječnički pregled, a zatim je uslijedio potpis ugovora u društvu njegovog agenta Nike Naletilića te Dinamovog sportskog direktora Marka Marića.

Podsjetimo, mladi igrač Lokomotive je već prošlog ljeta trebao postati igrač Dinama, no u redove Modrih stigao je već ozlijeđen nakon što je potrgao ligamente koljena. Stoga do transfera nije odmah došlo, nego je Kačavenda u Dinamo došao na posudbu s dogovorenom otkupnom klauzulom.

Boysi ga odavno upoznali

Iako je Kačavenda igrao s Dinamom na pripremama, a njegovi navijači dobro ga poznaju i iz nastupa dok je igrao u Lokomotivi, njegov prvi kontakt s većim brojem Dinamovih navijača bio je 2014. godine na Šalati.

Tada je Futsal Dinamo organizirao prvo, a kasnije tradicionalno predstavljanje momčadi uoči sezone. Kačavenda je sa samo 11 godina bio dio ekipe Zagreb Zapad. Riječ je bila o dječjoj utakmici protiv Zagreb Istoka, koja je bila uvertira pred glavni spektakl večeri u kojem su nastupile brojne Dinamove legende i zvijezde.

A zvijezda dječje utakmice je bio upravo on, i to zbog solo pogotka koji je izmamio pljesak krcate Šalate na koju se natiskalo četiri tisuće ljudi. Uzeo je loptu, krenuo u slalom, prošao gotovo cijelu suparničku momčad i zabio gol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.