UFC

Jonesovi treneri objasnili što ga čini boljim od Miočića i ostalih teškaša

Foto: Getty Images

UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Jon Jones je napustio svoj pojas te će se u 2021. godini boriti u teškoj kategoriji.

Tamo je prvak Stipe Miočić koji bi sljedeću borbu trebao imati u ožujku protiv Kamerunca Francisa Ngannoua. Navodna želja UFC-a je da pruži priliku Jonesu protiv pobjednika spomenutog dvoboja u ožujku koji još nije služben.

Jones je dobar dio svoje karijere trenirao s teškašima

Iako je velika nepoznanica za tešku kategoriju, Jonesovi treneri Brandon Gibson i Mike Winkeljohn dobro znaju koje su njegove prednosti u odnosu na teškaše. Mišljenja su podijelili s MMA Fightingom.

"Teškaši su druge životinje, ali Jon je proveo dobar dio svoje karijere trenirajući s nekima od najboljih na svijetu. Gledao sam kako odrađuje stotine rundi s likovima poput Alistaira Overeema, Andreija Arlovskog i Travisa Brownea. U dvorani smo imali pregršt sjajnih teškaša, a Jon je bio Jon sa svima njima. Njegova vještina i borilački IQ su toliko visoki da to što će netko imati 10-ak kilograma više baš i neće predstavljati neku razliku. On je jednostavno vješt borac", kazao je Gibson, dok Winkeljohn slično razmišlja.

Skok u tešku kategoriju je težinski zaista velik

"Ne samo da se radi o prelasku u višu kategoriju, već se možda u nekim situacijama 'podižete' za čak 20-ak kilograma. Ti likovi su veliki i nije da je kao kod promjena drugih kategorija razlika 6-7 kilograma. Ovdje taj 'skok' može biti zaista velik i tu postoji razlika. Ali Jon je uvijek bio dobar protiv teškaša. Uvijek se mogao prilagoditi zahvaljujući svom borilačkom IQ-u", rekao je Winkeljohn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.