Hrvatski trener autor košarkaške senzacije godine: Belgija deklasirala Litvu

IAKO je Nizozemska u gostima pobijedila Tursku na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket 2021., priča dana pripada košarkašima Belgije koje vodi hrvatski trener Dario Gjergja.

Belgija je u prvom kolu svoje skupine razmontirala moćnu Litvu, slavila je 86:65 i napravila možda i najveće košarkaško iznenađenje godine. Tih 21 razlike zvuči nevjerojatno, no kad znamo da je Belgija na ulasku u zadnju četvrtinu vodila 68:31, onda je jasno da je Litva dobro i prošla.

Litvanci u Belgiju nisu došli u bezveznom sastavu, bili su tu Kuzminskas, Mačiulis, Motiejunas i još neka druga itekako dobro poznata košarkaška imena, ali protiv košarkaški male Belgije nisu imali šanse.

Belgija je krenula s 23:9 u prvih deset minuta, a dalje je razlika samo rasla pa je na koncu treće četvrtine na semaforu stajalo svemirskih 68:31.

Belgija se u posljednjih deset minuta opustila, zakočila je i pustila goste da serijom 34:18 ne dožive još veći brodolom.

Najbolji je s 21 poenom kod Belgije bio Retin Obasohan, dok je 18 dodao Jonathan Tabu. U lošoj partiji Litvanaca je Motiejunas ubacio 17, dok je 15 zabio Kuzminskas.

Prve tri ekipe iz svake skupine idu na EP.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.