Zagrebačka futsal legenda kosovskih korijena: Obožavaju Hrvate, Modrića i Dinamo

Foto: GNK Dinamo

KORAB I KUJTIM MORINA, bivši hrvatski reprezentativci u futsalu, odrasli su na zagrebačkom betonu, ali korijene vuku s Kosova. Razumljivo, zbog svojeg podrijetla zanimljivi su i Hrvatima i Kosovarima, a Korabov mobitel nije prestao zvoniti uoči povijesne utakmice dvaju reprezentacija u Skadru u 2. kolu kvalifikacija za SP u Rusiji.

"Zovu me, raspituju se... Euforija je ogromna iz dva razloga, prvi je što Kosovari općenito jako vole Hrvatsku, a drugi je još iz vremena srpske agresije. Hrvati su primili puno Kosovara i zbog toga su im jako zahvalni," kaže Korab Morina, hrvatska futsal legenda kosovskih korijena za Index.

"Ali to nije novost. Već me godinama svi propitkuju za Hrvatsku, traže Modrićeve dresove, dresove Dinama. Utakmica protiv Hrvatske je najbolje što im se moglo dogoditi."

"Htio sam otići na utakmicu, ali posao me spriječio. Zvali su me iz kosovskog saveza, ali kako bi porazgovarao s njima o razvoju futsala," kaže Korab, koji bi s bratom Kujtimom, također bivšim hrvatskim futsal reprezentativcem, na Kosovu trebao pokrenuti razvoj dvoranskog nogometa.

"Općenito vole dvoranski sport. Košarka je tamo jaka, obožavaju mali nogomet u svim oblicima, s petoricom igrača u polju, ali i futsal. Brat i ja ćemo tijekom godine otići u Prištinu, te pokušati  pomoći malo pokrenuti futsal. S naglaskom na razvoj mlađih kategorija jer u Zagrebu imamo najveću futsal školu na Balkanu. Probat ćemo nešto slično napraviti i na Kosovu."

"Njihov futsal predstavnik nastupio je u međunarodnim natjecanjima prije nego nogometna reprezentacija i uspješno je odradio prvi kvalifikacijski turnir. Plasirali su se u Main rundu, teško će dalje, ali već i ovo je velik uspjeh," zaključio je Zagrepčanin kosovarskog podrijetla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.