Hrvat srušio najmoćniju momčad Italije, nije joj pomogao ni najskuplji igrač Europe

Foto: Profimedia

HRVATSKI košarkaš Tomislav Zubčić najzaslužniji je za veliku pobjedu Napolija nad prvakom Milanom 77:68 u 2. kolu talijanske Lege A Basket. Utakmicu je završio kao najbolji strijelac svoje momčadi sa 17 poena, bio je ključan u trećoj četvrtini, u kojoj je njegova momčad napravila razliku, a skupio je i pet skokova, tri asistencije te dvije blokade.

Nastavio je 33-godišnji Zadranin tako s odličnim predstavama nakon što je u prvom kolu zabio 20 poena u gostujućoj pobjedi u Sassariju. Bivša američka zvijezda zagrebačke Cedevite Jacob Pullen u pobjedu nad Milanom ugradio je 10 poena i sedam asistencija, a s klupe je dirigirao hrvatski stručnjak Igor Miličić.

Ni najskuplji igrač Europe nije im pomogao

Milano je najmoćnija talijanska momčad, koja je osvojila posljednja dva naslova prvaka, na klupi joj je legendarni trener Ettore Messina, a ovog je ljeta doveo Nikolu Mirotića, koji je protekle četiri sezone, nakon povratka iz NBA lige, u Barceloni bio najskuplji košarkaš Europe s godišnjom plaćom od 4.5 milijuna eura.

Mirotić je protiv Napolija zabio 26 poena, ali nije uspio pomoći favoritu da zaustavi raspucanog Zubčića i suigrače, među kojima su ga najbolje pratili Tariq Owens i Michal Sokolowski s po 16 poena.

Velik Cibonin talent, izabran na NBA draftu, igrao u Razvojnoj ligi i Engleskoj

Zubčić je Zadranin koji je košarkaški odrastao u Ciboni i glasio za jednog od najvećih hrvatskih talenata, 2012. je izabran na NBA draftu kao 56. pick, ali nikad nije zaigrao u najjačoj ligi svijeta, iako se pokušavao nametnuti igrajući jednu sezonu u Razvojnoj ligi.

U Hrvatskoj je još dvije sezone proveo u Cedeviti, u ABA ligi je igrao i za Igokeu, a košarkaški put ga je još vodio u Litvu, Rusiju, Tursku, Njemačku, Španjolsku te konačno Englesku, gdje je prošle sezone igrao za London Lionse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.