Haaland je jučer zabio hat-trick. Izašao je bizaran podatak o Norvežaninu

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY je jučer u 2. kolu Premier lige pobijedio Ipswich na Etihadu 4:1. Gosti su poveli u 7. minuti golom Smodicsa da bi City od 12. do 16. minute zabio tri gola i sve okrenuo. Prvo je Erling Haaland izjednačio iz penala, onda je Kevin De Bruyne zabio za 2:1, a Haaland je u 16. povećao prednost domaćina na 3:1.

Taj rezultat neočekivano je stajao sve do 88. minute kad je Haaland krasnim udarcem s ruba šesnaesterca upisao hat-trick. To mu je bio deset hat-trick otkad je došao u Manchester City i sedmi u Premier ligi. Sjajni Norvežanin se sa sedam hat-trickova izjednačio s Wayneom Rooneyem na petome mjestu vječne ljestvice hat-trickova u Premier ligi.

Zastrašujuće brojke Norvežanina

No, jedan podatak je posebno impresivan kad je ta statistika u pitanju. Legendarnom napadaču Manchester Uniteda i Evertona je za sedam hat-trickova trebala 491 utakmica, a Haalandu samo 68, odnosno 423 manje od Engleza. Inače, Haaland je za City dosad u 101 nastupu zabio čak 94 gola uz 14 asistencija. 

Na vječnoj ljestvici hat-trickova Premier lige vodeći je najbolji Cityjev strijelac u povijesti Sergio Aguero, koji ih je zabio 12. Jedan manje zabio je Alan Shearer, devet ih je upisao Robbie Fowler, po osam imaju Harry Kane, Thierry Henry i Michael Owen, a po sedam Rooney i Haaland.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.