KONFERENCIJSKA LIGA

Gzira u Srbiji na nevjerojatan način napravila senzaciju Konferencijske lige

Foto: Screenshot

GZIRA UNITED napravila je senzaciju kod Radničkog iz Niša u drugom pretkolu Konferencijske lige prolaskom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U večerašnjoj utakmici završilo je 3:3 nakon produžetaka (u prvoj utakmici bilo je 2:2). Klub s Malte, koji je prije tri godine šokirao Hajduk u Europa ligi, u susjednoj je Srbiji napravio nevjerojatan podvig i dvaput se spasio od poraza.

Gzira u 12. minuti sudačke nadoknade došla do spasa

Radnički je poveo golom Tolordave u 15. minuti, a Jefferson je izjednačio odmah u sljedećem napadu pa je ispalo da je Gzira službeno izjednačila u istoj minuti kada je primila gol. Golom Petrova u 77. minuti Radnički je poveo, a Gzira je u 12. minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena došla do 2:2.

Gzira nakon penala prošla dalje

Jefferson je službeno zabio u 112. minuti (90+12') i odveo susret u produžetke. Ondje se u početku bolje snašao srpski predstavnik, koji je pogotkom Pejovića iz penala u 102. minuti došao do 3:2, ali Gzira je uspjela kreirati novi šok te golom Maxuella u 117. minuti doći do konačnih 3:3 i jedanaesteraca.

Ondje su Pejović, Petrov i Michibuchi promašili kod Radničkog, što je klub s Malte odvelo u sljedeću fazu. Za Gziru su zabijali Maxuell, Mendonza i Pisani. Gzira će u trećem pretkolu igrati protiv austrijskog Wolfsberga. Za Gziru nastupaju trojica Hrvata. Standardni su vratar Darijan Žarkov, stoper Marko Ćosić te napadač Toni Kolega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.