HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta luduje za hrvatskim spasiteljem Milana: "Briljantni Ante ReBig!"

Foto: EPA

ANTE REBIĆ je efektnim zakucavanjem u gol za važnu pobjedu Milana protiv Rome (2:0) u derbiju 28. kola Serie A zaslužio hvalospjeve najčitanije talijanske novine i preimenovanje na naslovnici kultne Gazzette.

"ReBig Milan" naslov je na udarnoj stranici Gazzette dello Sport ispod kojeg piše: "Prva pobjeda Rossonera protiv velike momčadi i to protiv izravnog suparnika za mjesto koje vodi u Europu."

Rebić je osmim golom u posljednjih devet prvenstvenih utakmica načeo Romu i tako poveo Milan prema pobjedi protiv momčadi od koje je prije ovog susreta imao čak devet bodova manje. 

Roma i dalje drži peto mjesto, jedno od dva koje vode u Europa ligu iduće sezone. Međutim, Milan se deset kola prije kraja približio njoj i ostao na samo tri boda zaostatka za Napolijem, koji drži šesto mjesto, drugu poziciju koja jamči EL.

Gazzetta je Rebića proglasila "briljantnim", igračem utakmice. Ovako je obrazložila izbor: "U prvom poluvremenu bio je izgubljen i usamljen u špici, ali u drugom dijelu je postao čovjek odluke. Pokrenuo je akciju za drugi gol koji je onda sam sebi namjestio i zabio zahvaljujući svojoj aroganciji."

Rebić je povukao kontru s centra, ali je onda u trku zaboravio loptu pa se morao vraćati po nju kako bi nastavio akciju. Zatim je krenuo prema naprijed, proigrao Contija na desnom boku, a on je loptu ubacio u kazneni prostor Rome. Prvo je iz voleja tukao Kessie kojem je Mirante obranio udarac pa se lopta odbila do Rebića. On je prvo pogodio stativu, a onda iz odbijanca zabio za Milan. Tu njegovu hladnokrvnost Gazzetta naziva "arogancijom".

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.