Euforija u Zenici uoči utakmice stoljeća: Navijači pod povećalom Fife

U ZENICI je sve spremno za ogled između Bosne i Hercegovine i Belgije. Ovaj kvalifikacijski dvoboj u susjednoj je državi doživljen kao utakmica stoljeća.

> Ćiro: Obećajem raji da se nećemo braniti!

Neviđena euforija zahvatila je Bosnu i Hercegovinu uoči meča s Belgijom koji su mnogi ocijenili kao ključan za plasman momčadi Ćire Blaževića na Svjetsko prvenstvo.

U susjednoj državi proteklih dana, a pogotovo danas, jedina je tema nogomet i BiH reprezentacija. Navijači od ranog jutra očekuju utakmicu, a u pobjedu nad Belgijom nakon slavlja u Genku od 4:2 gotovo nitko ne sumnja.

Iako Ćiro od velikog trijumfa u subotu upozorava da se lopta mora spustiti na zemlju kako igrači ne bi podlegli podleći , stanje je takvo da mu je to teško izvesti. Zato je sam Ćiro na kraju popustio te na posljednjoj press konferenciji igračima poručio da očekuje apsolutni juriš od prve minute kako bi Belgijanci uvidjeli da nemaju što tražiti na Bilinom Polju.

Fifa prijeti: Još jedan izgred i oduzimamo vam bodove!

Koliko god je pobjeda BiH reprezentacije u Belgiji bila veličanstvena, toliko je bilo sramotno ponašanje BiH navijača koji su u nekoliko navrata prekidali susret bacanjem baklji u teren.

Kako im to nije bio prvi izgred (jedan od većih je bio u Norveškoj u kvalifikacijama za Euro 2008 o.pa.), Fifa je nakon posljednjih nereda u Belgiji poslala vrlo jasno upozorenje.

Iz Fife poručuju, bilo kakav sljedeći izgred značit će drakonsku kaznu za BiH savez.

Drugim riječima, dođe li do nereda večeras ili u nekoj sljedećoj utakmici, BiH reprezentacija će morati igrati na  neutralnom terenu, a vrlo lako bi im se mogli i oduzeti bodovi. Najgora mjera bi bilo isključivanje iz kvalifikacija.

Fifini kontrolori če biti na utakmici i pomno pratiti što se događa. Belgijanci čekaju krivi korak domaćih navijača, kako bi van terena došli do rezultatske koristi.

Susret BiH - Belgija počinje u 20.45.

M.Š.
Foto: Dado Ruvić (Cropix)/AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.