Dva hrvatska golmana i jedan portugalski. Nastala je ova povijesna fotografija

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez na svom je profilu na Instagramu objavio fotografiju na kojoj zagrljeni i s osmijesima na licima poziraju Dominik Livaković, Ricardo i Danijel Subašić. Trojica vratara na istoj fotki i nisu dosad neviđena situacija, no ovu trojicu veže posebnost kojom se samo oni mogu pohvaliti.

Istaknuo je to i HNS objavom uz fotografiju i pojašnjenjem: "Jedina trojica golmana koja su obranila tri jedanaesterca u raspucavanjima na jednoj utakmici svjetskih prvenstava... na jednoj fotografiji."

Ovako je ispisana povijest

Ricardo, aktualni trener vratara portugalske reprezentacije, to je napravio prvi. Bilo je to u četvrtfinalu SP-a 2006. godine kad je obranio udarce Franka Lamparda, Stevena Gerrarda i Jamieja Carraghera za plasman u polufinale turnira.

Njegov rekord izjednačio je Danijel Subašić 12 godina kasnije, u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. U raspucavanju protiv Danske zaustavio je udarce Christiana Eriksena, Lassea Schönea i Nicolaija Jørgensena, a Hrvatska je pobjedom stigla u četvrtfinale.

To što su napravili Ricardo i Subašić, u Kataru je 2022. za četvrtfinale Hrvatske ponovio Dominik Livaković. Zaustavio je pokušaje japanskih reprezentativaca Takumija Minamina, Kaorua Mitome i Maye Yoshide.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.