HRVATSKA NA RUKOMETNOM EURU

Duvnjak o ključu preokreta protiv Srba: On nam je na poluvremenu održao govor

Foto: EPA

HRVATSKA je 24:21 pobijedila Srbiju u trećem kolu Europskog prvenstva i s tri pobjede iz Graza odlazi u drugi krug u Beč. Bila je to napeta utakmica, posebno u prvih pola sata, Srbi su vodili na poluvremenu i djelovali vrlo čvrsto unatoč dva poraza iz prva dva kola, međutim, Hrvatska je nošena fanatičnim navijačima uspjela preokrenuti i na kraju slaviti u susjedskom derbiju.

Navijače je istaknuo i najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak.

"Mogli bismo još sat vremena ostati u dvorani nakon utakmice i družiti se s navijačima. Ovako nešto pamti se cijeli život i iako sam odigrao jako puno utakmica za reprezentaciju, ovo je bilo nešto posebno, posebna privilegija. Ostvarili smo što smo htjeli, prenijeli smo dva boda u Beč", rekao je pa istaknuo ulogu bivšeg kapetana na poluvremenu:

"Ovakve su utakmice najgore, imaš bodove, imaš prolaz, a želiš pobijediti u nevažnoj utakmici. Ako si na 80 posto, kao što smo mi bili na početku, ne može se nikog pobijediti. Igor Vori nas je u poluvremenu motivirao i brzo je sve sjelo na svoje mjesto."

Prokomentirao je što čeka Hrvatsku u nastavku natjecanja.

"Papagajski ponavljamo uvijek isto, prva je u drugom krugu najvažnija. Ako je to, recimo, Austrija, morat ćemo protiv domaćina. Nekako je uvijek isti plan, kad bismo uspjeli pobijediti prve dvije utakmice u drugom krugu, bili bismo jednom nogom u polufinalu. No, o tome još ne treba razmišljati. Samo o tome da se u svakoj utakmici moramo bacati na glavu. Nije to bilo toliko davno, svi se sjećaju SP-a u Njemačkoj prošle godine. I tad smo bili maksimalni u prvom krugu i polufinale nismo vidjeli. Zato moramo biti maksimalno fokusirani. Zna se otprilike tko nas sve čeka, no najavljivat ćemo kad saznamo tko nam je prvi suparnik. I to papagajski ponavljamo, korak po korak. Dosadno zvuči, ali to je jedini način."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.