TRANSFERI

Doznali smo koji je klub Gorici nudio povijesnu odštetu za Kristijana Lovrića

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

KAKO samo ranije danas objavili, Kristijan Lovrić je tijekom jučerašnjeg dana zamalo u dramatičnom transferu napustio Goricu i preselio u Kinu.

U tom trenutku neimenovani kineski klub ponudio je Gorici tri milijuna eura fiksne odštete za najboljeg strijelca HNL-a, doznali smo iz izvora bliskih akterima ove priče.

Osim što je Gorici ponuđena izdašna odšteta, Lovriću je ponuđen višegodišnji ugovor koji bi mu garantirao milijun eura godišnje plaće, novac koji u HNL-u u ovom trenutku ne zarađuje nitko.

Klub koji je već kupovao u HNL-u

Naknadno smo doznali i da se radi o Henan Jianyeu, kineskom prvoligašu kojem cijeli kadar od 37 igrača vrijedi tek nešto više od 11 milijuna eura, ali je usprkos tome bio spreman platiti čak tri milijuna za najboljeg igrača Gorice.

Henan je klub iz Zhengzhoua, grada od 10 milijuna stanovnika u kineskoj provinciji Henan, a svoje domaće utakmice igra na stadionu Zhengzhou Hanghai koji ima kapacitet od 30 tisuća mjesta. 

Riječ je o klubu koji je već kupovao u HNL-u, prije četiri godine je od Rijeke za 1.3 milijuna eura kupio Mirala Samardžića, a sada želi odraditi novi posao.

Lovrić bi bio šesti najskuplji posao 

Najskuplji transfer u povijesti kluba je dovođenje Boreka Dockala iz Sparte Prag za 8.5 milijuna eura, drugi je Christian Bassogog koji je plaćen šest milijuna eura Aalborgu, a treći Henrique Dourado koji je stigao iz Flamenga za 5.2 milijuna eura.

Od igrača koji su plaćeni skuplje od onog što je Henan ponudio za Lovrića tu su još Orlando Sá (4.8 mil) iz Standard Liegea i Fernando Karanga (3.4 mil) iz CSKA Sofije. Lovrić bi, dakle, bio šesti najskuplji ulazni transfer da je Gorica pristala na posao.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.