tenis

Đoković: Sve je to užasno. Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća njena obitelj

Foto: Epa

SHUAI PENG (35), kineska tenisačica, prije dva tjedna je optužila vicepremijera Kine da je silovao, a prije pet dana je nestala. 

Podsjećamo, na popularnoj kineskoj društvenoj mreži objavila je da je silovao Zhang Gaoli, jedan od najmoćnijih kineskih ljudi, dok je njegova žena držala stražu. 

"Tako teške optužbe o silovanju prvi put se vežu uz visoke dužnosnike kineske vlade", piše Le Monde pa dodaje: "Tišina i prikrivanje mlade dame otkad je izašla u javnost uvukla je strah među ljude da joj se nešto dogodilo. Jedna verzija priče je da je bila prisiljena pobjeći iz države, najvjerojatnije u SAD", objavio je Le Monde, koji je prvi pisao o nestanku nesretne tenisačice.

Istraga je u tijeku, a najbolji svjetski tenisači igraju ATP finale u Torinu. Novak Đoković je dao svoj komentar o nestanku Peng.

''Nemam puno informacija o tom događaju. Prošli tjedan sam pročitao što se dogodilo i, iskreno, šokantno je da se ona i dalje vodi kao nestala. Viđao sam je često na Touru prethodnih godina i jedino što mogu reći je da se nadam da je sve OK. Sve je to užasno. Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća njena obitelj dok ne znaju gdje se nalazi'', kazao je prvi igrač svijeta.

Kineskinja je bila najbolja tenisačica svijeta u parovima, osvajačica Wimbledona 2013. i Roland Garrosa 2014. Najbolji renking u pojedinačnoj konkurenciji bilo joj je 14. mjesto, a trenutno je 191. igračica svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.