Đoković čestitao Alcarazu i njegovom timu: Tek mu je 21 godina... Svaka vam čast

Foto: EPA

CARLOS ALCARAZ (21) drugu godinu zaredom je pobjednik Wimbledona. Baš kao i prošle godine, u finalu je pobijedio 16 godina starijeg Novaka Đokovića, no ovaj put je to napravio na vrlo uvjerljiv način, s 3:0 u setovima. Završilo je 6:2, 6:2, 7:6.

"Alcaraz je danas bio vrlo vruć. Očito ovo nije rezultat koji sam priželjkivao, ali nisam pokazao ni razinu tenisa koja bi bila dovoljna da pariram. Probao sam ga malo pritisnuti, spasio sam tri meč-lopte, ali danas mi nije bilo suđeno. Carlos je apsolutno zasluženi pobjednik, čestitam mu na trijumfu. Čestitke i njegovom timu, obitelji također. Radite sjajan posao. Ima samo 21 godinu, a već je toliko toga postigao. Svaka vam čast", rekao je Đoković pa dodao:

"Naravno da sam jako ponosan na sve što sam postigao ovdje. Trenutno sam malo razočaran, ali kada se osvrnem na zadnjih nekoliko tjedana, točnije zadnjih četiri ili pet, kad pogledam sve što sam prošao sa svojim suradnicima, moram reći da sam jako zadovoljan. Ovo je moj turnir, deset puta sam se borio za ovaj trofej i opet sam se osjećao kao da je prvi put.

Hvala mojoj supruzi koja je stalno uz mene, hvala mojoj posebnoj djeci koja mi svaki dan donose osmijeh na lice, svake godine se rasplačem kad gledam njihova lica tijekom ceremonije zatvaranja turnira, ali ponosan sam što imam dva anđela koja sve više vole tenis.

Ne znam hoću li imati dovoljno živaca da budem trener svom sinu, ali ako poželi to, bit ću tu uz njega. Hvala cijelom mom timu, hvala vam što ste uz mene u dobrim ili lošim trenucima, hvala vam za sve u zadnjih nekoliko mjeseci, ali i zadnjih 20 godina. Idemo dalje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.