Dalić mu je na Euru dao 6 minuta i prebačen je u drugu momčad Ajaxa. Ide u Serie A?

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativac Borna Sosa (26) uskoro bi trebao postati novi igrač talijanskog Torina, objavio je talijanski insajder Nicolo Schira. Lijevi bek s 21 nastupom za reprezentaciju bi trebao doći na jednogodišnju posudbu iz Ajaxa uz opciju otkupa na kraju sezone. Nije poznat iznos koji bi Torino trebao platiti za otkup, a Sosa bi odmah trebao potpisati ugovor do ljeta 2028. godine, koji bi se aktivirao u slučaju otkupa.

Torino je prošlu sezonu završio na devetom mjestu Serie A pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića, koji je napustio klub na kraju sezone, a u Torinu igra još jedan hrvatski reprezentativac - Nikola Vlašić. Sosinu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 7.5 milijuna eura. Ugovor s Ajaxom veže do ljeta 2028. godine, ali ovo ljeto će sigurno napustiti klub.

Otpisan je u Ajaxu i prebačen u drugu momčad

Podsjetimo, prije dva tjedna je objavljeno da je Sosa otpisan u Ajaxu i prebačen u mladu momčad, kao i Benjamin Tahirović, Silvano Vos i Owen Wijndal te će ih Ajax pokušati prodati u ljetnom prijelaznom roku. "Ajax im time želi poručiti da za njih nema budućnosti u klubu", pisao je tada Voetbal International. Amsterdamski klub želi ih prodati kako bi otvorio prostor za nove igrače, koji bi mogli doći ovog ljeta.

Sosa je prošle godine stigao u Ajax iz Stuttgarta za odštetu od osam milijuna eura. Ajaxova sezona 2023./2024. bila je za zaborav. Najveći nizozemski klub osvojio je tek peto mjesto u nacionalnom prvenstvu s 56 bodova, čak 35 bodova manje od prvaka PSV-a. Ajaxova sezona je na trenutke izgledala kao da će završiti i znatno gorim plasmanom, a Sosa se, baš kao i hrvatski stoperi Josip Šutalo i Jakov Medić, uklopio u sivilo.

Prošao je školu nogometa zagrebačkog Dinama i igrao je za njegovu prvu momčad prije no što ga je Stuttgart 2018. doveo za šest milijuna eura. U njemačkom klubu zadržao se pet godina te u 115 utakmica imao pet pogodaka i 35 asistencija. U prvoj i čini se jedinoj sezoni u Ajaxu upisao je 27 nastupa i pet asistencija. U dresu hrvatske reprezentacije dosad je skupio 21 nastup te ostvario jedan pogodak i dvije asistencije. Na Euru u Njemačkoj je bio nominalno jedini lijevi bek Hrvatske, ali je nastupio u samo šest minuta, u susretu drugog kola protiv Albanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.