RUKOMETNI EURO

Crnogorci šokirali Sloveniju i sad idu na Hrvatsku: Imamo zlatni potencijal

Foto: Profimedia

MOŽDA i najveću senzaciju rukometnog Eura napravila je reprezentacija Crne Gore koja je pobjedom 33:32 osigurala plasman u drugu fazu natjecanja i poslala Sloveniju kući. U nastavku natjecanja Crnogorci će igrati u skupini I s Hrvatskom u Budimpešti.

Branko Vujović postigao je devet golova, Nemanja Grbović sedam, a na golu je briljirao Nebojša Simić, koji je u posljednjih nekoliko minuta zaustavio i dva sedmerca. Crnogorski izbornik Zoran Roganović pustio je i suzu nakon senzacionalne pobjede te ushićeno najavio da je ovaj uspjeh samo početak za njegovu momčad.

Izbornik euforično govorio da nema euforije

"Iako je ovo velik uspjeh, nema euforije jer samo nebo je granica, ovi momci mogu toliko toga. Nitko ne zna što se događalo, kako smo trenirali… Momci su toliko mentalno jaki, prošli su kroz sve, prošli su kroz pakao i pokazali da možemo biti u vrhu europskog rukometa. Ovi momci su zlatni potencijal", govorio je Roganović.

"Za mene je ovo samo početak i to ću reći momcima, idemo dalje i bit ćemo još jači. U ime momaka, obećao sam svima rezultat. Mnogi su sumnjali, ali znam koliko oni mogu. Fali nam dosta igrača, ali ova momčad je uvijek bila najjača kada je bilo teško. To smo pokazali i večeras", završio je Roganović, prenosi Balkan Handball.

Prvi idući protivnik im je Hrvatska

Crnogorci u skupinu I u drugi krug ne prenose niti jedan bod jer su izgubili od Danske devet razlike. Prvu utakmicu u idućoj fazi igrat će baš protiv Hrvatske u četvrtak, 20. siječnja. Iz druge faze će po dvije reprezentacije iz svake skupine izboriti polufinale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.