UFC

Cejudo šokirao MMA svijet nakon obrane naslova: Odlazim, sad imam djevojku

Foto: Getty Images

HENRY CEJUDO oprostio se sa stilom. Na eventu UFC 249, prvom velikom sportskom događaju u Americi tijekom pandemije koronavirusa, 33-godišnjak iz Los Angelesa pobijedio je Dominicka Cruza tehničkim nokautom u samoj završnici druge ruke i obranio naslov UFC-ova prvaka u bantam kategoriji.

Odmah nakon borbe, u pobjedničkom govoru, iznenadno je objavio kraj velike karijere.

"Zadovoljan sam karijerom, učinio sam dovoljno u ovom sportu. Želim otići i uživati. Imam 33 godine, sad imam u djevojku koja me gleda kod kuće. Otkad mi je bilo 11, žrtvovao sam sve da dođem tu gdje sam večeras. Odlazim u mirovinu. Striček Dana, hvala ti, puno hvala svima ovdje", rekao je Cejudo nakon pobjede.

Prije nego što je otišao iz kaveza u Jacksonvilleu, Cejudo je sam sebe proglasio najvećim borcem svih vremena, ne samo u MMA-u, nego općenito u borilačkim sportovima.

Taj je zaključak prilično nategnut, ali Cejudo je imao zaista sjajnu karijeru, bio je UFC-ov prvak u muha i bantam kategoriji, a prije toga osvojio je i olimpijsko zlato u hrvanju slobodnim stilom u Pekingu 2008. 

U profesionalnoj MMA karijeri ostvario je 16 pobjeda uz dva poraza, oba 2016. godine. Prvi je doživio u borbi za naslov u muha kategoriji od najduže vladajućeg prvaka Demetriousa Johnsona, a drugi od Josepha Benavideza. Drugu priliku za naslov dobio je 2018. i tada je uzvratio Johnsonu. 

Obranio je taj naslov protiv T.J.-a Dilashawa, zatim se prebacio u bantam kategoriju i u borbi za upražnjeni naslov pobijedio Mariona Moraesa, te ga sinoć obranio protiv Cruza.

Cruzu je ovo bio treći poraz u 25 borbi karijere, ali prvi nokautom. Doživio ga je zahvaljujući udarcu koljenom, nakon čega ga je izbombardirao desnicom i ljevicom, a sudac je prekinuo borbu dvije sekunde prije kraja druge runde, iako je Cruz očito pokušavao ustati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.