Blanka i dalje leti bez najveće suparnice: Friedrich se neće oporaviti do Dijamantne lige u Dohi

ARIANE FRIEDRICH, lani najveća suparnica naše Blanke Vlašić u skoku u vis, oporavila se od ozljede koljena zbog koje je propustila Svjetsko dvoransko prvenstvo u Dohi prošlog mjeseca.

"Nakon dvotjedne terapije kod Petera Heckerta upala patelarne tetive je izliječena. Svakodnevni su mi tretmani pomogli, vratila sam se u puni trening, štoviše, već sam zaradila prvu upalu mišića", poručila je 26-godišnja atletičarka preko svoje internetske stranice.

"Aktivni mi je odmor donio puno toga dobroga premda je katkad bilo teško biti strpljiv i ne raditi gotovo ništa osim ispijanja kava. No, barem sam imala priliku mentalno se oporaviti od svih stresova koji su se nakupili prošlih mjeseci i pronaći novi elan za nadolazeće sportske izazove, a posvetila sam se i svome hobiju, slikanju", dodala je Friedrich.

Unatoč oporavku, Njemica će natjecateljsku sezonu otvoriti tek u lipnju. Tijekom zime se nije nijednom susrela s Blankom Vlašić, a sada je jasno da je neće biti ni na prvom mitingu Dijamantne lige 14. svibnja u Dohi, gdje je hrvatska rekorderka i dvostruka svjetska prvakinja na otvorenom već najavila nastup.

"Iako je više ništa ne boli, i dalje moramo biti oprezni", objasnio je razloge kasnijeg otvaranja sezone trener njemačke visašice Günther Eisinger.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.