NBA

Bivša zvijezda ABA lige odlazi u Golden State. Srbin će razvijati talentiranog centra

Foto: Norbert Scanella/PanoramiC/Guliver

BIVŠI srpski košarkaš Dejan Milojević razišao se s podgoričkom Budućnosti, koju je vodio od siječnja ove godine, te je otišao u NBA ligu. Bit će pomoćnik Steveu Kerru u Golden State Warriorsima.

Milojević je kao igrač bio najveća zvijezda ABA lige u njenim počecima, osvojivši tri uzastopne titule MVP-ja (2004.-2006.) i dvije najboljeg strijelca regionalnog natjecanja (2004. i 2005.). U karijeri je igrao za matični Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Pamesu iz Valencije i Galatasaray.

Od 2012. do 2020. bio je trener Mege i jedan je od najzaslužnijih ljudi za razvoj Nikole Jokića na početku njegove ozbiljne karijere. U siječnju je preuzeo Budućnost te osvojio crnogorsko prvenstvo i kup.

Lansirao pet igrača u NBA ligu, među njima i Zupca

Amerikanci ističu da je pet njegovih igrača iz Mege dospjelo u NBA ligu, a uz Jokića to su Francuz Luwawu-Cabarrot, Slovenac Čančar, Gruzijac Bitadze i hrvatski centar Ivica Zubac, iako je on ondje igrao kratko, između bijega iz Cibone i odlaska u NBA.

Upravo razvoj visokih igrača ključan je razlog za Milojevićev angažman u Warriorsima. Amerikanci pišu da će mu jedan od ključnih zadataka biti razvoj Jamesa Wisemana, rookieja kojeg je Golden State izabrao kao drugog na prošlogodišnjem draftu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.