ukrajina sport

Bivša žena napala Timoščuka: Dok tim ljudima plaćaš kurve, oni ubijaju našu djecu

ANATOLIJ Timoščuk, bivši ukrajinski nogometaš, a danas pomoćni trener u ruskom nogometnom klubu Zenit, prije par dana izbrisan je iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Odluka je to ukrajinskog nogometnog saveza, a uslijedila je nakon odluke Timoščuka da ostane u Zenitu te zbog toga što nije ni na jedan način osudio rusku invaziju na Ukrajinu.

Nogometni savez Ukrajine na svojim je službenim stranicama objavio da će Timoščuka sankcionirati zbog suradnje s okupatorima. Osim što mu savez neće priznati nijedan nastup ni trofej, poništio mu je i trenersku licencu. Službeno je do danas Timoščuk bio nogometaš s najviše nastupa za ukrajinsku reprezentaciju.

Mnogi su ga Ukrajinci žestoko kritizirali zbog ostanka u Rusiji. Prozvao ga je nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko, koji mu je poručio: "Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Kako ćeš živjeti s tim?"

Žestok napad bivše supruge 

Uslijedile su još mnoge kritike, a sad ga je žestoko prozvala bivša supruga Nadežda Navrotskaja.

"Vidi, ovo su sve naša ukrajinska djeca, isto kao i tvoja djeca. I svaki dan ih ubijaju ljudi kojima ti sada ližeš guzicu. Zajedno s njima ubijaš ukrajinsku djecu. Doslovno to radiš svaki dan kada tamo u Rusiji jedeš u restoranima, plaćaš svećenike i kurve, kada kupuješ odjeću i točiš gorivo. Svaki dan plaćaš porez i tim novcem kupuju rakete koje ubijaju našu djecu", poručila je ogorčena Nadežda pa je nastavila:

"Beskrajno si lagao svima oko sebe. Odabrao si uživati u patnji vlastite djece. Zar stvarno misliš da je to pošteno? Uostalom, možeš otići raditi bilo gdje u svijetu. Zašto danas plaćaš ubojstva naše djece? Jednom si mi rekao da sam vještica, ali želim, kao i svaka ukrajinska majka, da ti i takvi kao ti sanjate ubijenu djecu svaki put kada zaspite".

Timoščukov brak s bivšom suprugom trajao je od 2000. do 2016. godine, a 2010. godine dobili su dvije kćeri. 

U bogatoj igračkoj karijeri Timoščuk je nastupao za Šahtar, Zenit, Bayern i Kairat. Najveći trag ostavio je u Bayernu, s kojim je osvojio Ligu prvaka i tri naslova Bundeslige. Sa Zenitom je dva puta bio prvak Rusije, a sa Šahtarom tri puta prvak Ukrajine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.