OTTO BARIĆ 1933-2020

Austrijski klubovi i reprezentacija tuguju. "Barić nam je doveo napadački nogomet"

Foto: Getty Images

OSIM austrijskih medija, od legendarnog trenera Otta Barića opraštaju se i njegov bivši klubovi u Austriji.

Barić je rođen u austrijskom gradu Eisenkappelu 1933. godine, a u tamošnjih šest klubova je proveo većinu trenerske karijere. Od 1999. do 2001. godine je vodio austrijsku nogometnu reprezentaciju.

Oglasio se predsjednik Sturm Graza

"Rapidova obitelj tuguje: Otto Maximale Barić umro je u 88. godini. S Rapidom je osvojio tri prvenstva, četiri nacionalna kupa te tri superkupa, a 1985. godine došao je do finala Kupa pobjednika kupova, Počivaj u miru, Otto", napisali su na Twitteru Rapida iz Beča koji je Barić vodio u dva navrata, od 1982. do 1985. te od 1986. do 1988. godine.

"S Ottom Barićem je otišao jedan od najvećih među nama. Doveo je napadački nogomet u Austriju te je katapultirao Sturm do novih visina. Godina 2020. je uzela neke od najvećih legendi Sturmove obitelji. Nikada nećemo zaboraviti junake poput Otta Maximalea", kazao je za službenu stranicu Sturm Graza predsjednik kluba Christian Jauk.

Osim spomenutih klubova, Barić je u Austriji vodio još LASK iz Linza, Vorwärts Steyr, Casino Salzburg i Wacker Innsbruck. Potonji se zasad jedini oprostio od Barića objavom na Twitteru.

Osim klubova, od Barića se oprostio i austrijski nogometni savez (ÖFB).

Barić ima počasno mjesto u austrijskoj nogometnoj povijesti

"Otto Barić je mnogo godina bio vodeća figura austrijskog nogometa. Europska finala s Rapidom i Austrijom Salzburg će ostati u sjećanju kao i njegove nepogrešive manire. On je oblikovao svoju nogometnu eru i veliki dio austrijskog nogometa, na klupskoj i nacionalnoj razini. Otto ima počasno mjesto u domaćoj nogometnoj povijesti", rekao je predsjednik ÖFB-a Leo Windtner.

Od hrvatskih klubova zasad se oprostila Lokomotiva u kojoj je Barić igrao od od 1958. do 1963., kada je u 31. godini prekinuo igračku karijeru i postao trener zagrebačkog kluba, koji je vodio od 1964. do 1967. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.