ALLEGRI BRANI BUFFONA "Onima koji ga ne shvaćaju potreban je sat psihologije"

Foto: Getty Images 

PREMDA je najava sutrašnjeg prvenstvenog ogleda sa Sampdorijom u Torinu (18:00) trebala biti centralna tema medijske konferencije, Juventusov trener Massimiliano Allegri glavninu vremena proveo je diskutirajući o već opjevanom uzvratnom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka protiv Real Madrida koji su obilježili prijeporni jedanaesterac te emotivni ispad Gianluigija Buffona.
 
"Michael Oliver odsudio je hvalevrijednih 90 minuta. Ozbiljan sam. Međutim, na kraju utakmice pogubio je konce. Ponajveću pogrešku napravio je kada je utakmicu produljio na tri minute. Nije bilo potrebe. Prije sudačke je nadoknade tijekom drugog poluvremena napravljena tek jedna izmjena (Mateo Kovačić umjesto Luke Modrića, op. a.). Ne sjećam se da su liječnički timovi intervenirali. Stoga, nije bilo potrebe da se okršaj produlji za tri minute", rezonirao je već hladne glave Massimiliano Allegri.
 
Zaštitnički se ponio prema Gianluigiju Buffonu, Juventusovu kapetanu koji je ponašanjem podijelio nogometnu javnost.
 
"Zavaljen u fotelju, lagano je suditi nekome i kriviti ga. Gianluigi Buffon dvadeset je godina primjer kako se sportaš mora ponašati na travnjaku i izvan travnjaka. Njegova je reakcija shvatljiva", poručio je Massimiliano Allegri i elaborirao.
 
"Kada utakmicu gledate iz topline doma, ne osjećate tenzije. Nemate osjećaj kroz kakvu je psihološku situaciju prošao Gianluigi Buffon kada je bio sviran penal za Real Madrid. Kada se sve smiri, onda možete i morate pričati hladne glave. Međutim, kada ste usred događaja... Tko bi ostao pribran i zatomio svoj temperament? Onima koji ne shvaćaju reakciju Gianluigija Buffona potreban je sat psihologije."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.