Alba o Barcinom podmićivanju sudaca: Pa nama su suci uzeli naslov i dali ga Atleticu

Foto: Epa

KORUPCIJSKI skandal u kojem je upletena Barcelona potresa Španjolsku. Tužiteljstvo u Barceloni je prije dva tjedna podiglo optužnicu zbog korupcije protiv Barcelone te njenih bivših predsjednika Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella. Tereti ih se da su od 2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 milijuna eura.

Jedna od spornih utakmica bila je ona između Barcelone i Atletica u polufinalu Kupa kralja 2017. Ok Diario je objavio WhatsApp poruke koje je 2017. Javier Enriquez, sin korumpiranog visokog sudačkog dužnosnika, slao Albertu Soleru, tadašnjem direktoru Barcelone. U njima se hvali da je Gil Manzano, španjolski internacionalni sudac, namjerno sudio na štetu Atletica i, naravno, samim tim u korist Barcelone, na uzvratu polufinala Kupa kralja. 

Alba tvrdi da su suci Barci uzeli naslov prvaka

Nogometaš Barcelone Jordi Alba gostovao je u emisiji kod novinara Rista Mejidea, koji ga je naravno pitao je li Barca imala privilegiran status kod sudaca.

''Ne. Ne vjerujem u ove laži u kojima se spominje Barcelona. Bijesan sam kad to čitam. Jako se dobro sjećam utakmice s Atleticom u zadnjem kolu prvenstva. Nama je odgovarala samo pobjeda, a njima je i bod bio dovoljan. Messi je zabio za 2:1 iz čiste situacije jer se lopta odbila od igrača Atletica. Nije bilo zaleđa, ali suci su mu poništili gol i Atletico je osvojio naslov'', rekao je Alba kojeg je novinar pitao je li ikad primijetio nešto sumnjivo na terenu:

''Nikad. Neki sudac ti se sviđa više, neki manje, ali nikad nisam primijetio ništa sumnjivo. Puno stvari koje su ovih dana izgovorene nisu istina.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.