Zelg Galešić zadivio svijet nokautom "letećim koljenom": "Vježbao sam taj potez"

NAKON spektakularne pobjede protiv Dougha Marshalla na SFL 3 priredbi u Indiji, Zelg Galešić se tek u utorak navečer vratio u domovinu. Fight Site ima prvi intervjuu s hrvatskim gladijatorom koji je zadivio svijet atraktivnim letećim koljenom koje je nokautiralo bivšeg WEC prvaka.

Bio je to još jedan meč u tvom stilu? Ili “ubiješ” ili “pogineš”…

“Tako je ispalo. Zapravo je sve ispod jedne minute u mom stilu. Naravno da sam zadovoljan ishodom i kako je prošla borba.”

Koji je bio taktički plan uoči meča?

“Da budem potpuno iskren brinuo sam se malo zbog njegove hrvačke prošlosti. Bojao sam se da bi mi rano u meču mogao ući u noge i da bih se možda naći u situaciji da se konstantno branim. No, to se nije dogodilo.”

No, Marshall je u jednom trenutku išao na rušenje?

“Da, pokušao me srušiti, no uspio sam se obraniti. Nakon toga smo se upustili u razmjenu, pogodio sam ga dobro koljenom u jetru i shvatio sam da ga je to ispuhalo. Krenuo sam odraditi posao do kraja i pritisnuti ga u tom trenutku. To mi se isplatilo.”

Nokaut letećim koljenom je bio spektakularan…

“Radi se o uvježbanom potezu i to nije neki lucky punch. Obično kada nekoga stisnete uz žicu, on se spašava spuštanjem u noge. Tada su koljena izuzetno efikasna. Ovaj put se dogodilo da sam ga pogodio u špic brade i da je nokaut bio jako efektivan.”

A sada iskreno, jesi li u taktičkom smislu htio odraditi pametniji meč ili si se opet išao potući?

“Iskreno, boljelo me briga. Htio sam se kao i obično pomlatiti pa što bude. Ja sam borac koji se uvijek bori na instinkt. Znam da zbog toga imam dosta fanova, ali i da me dosta ljudi ne voli jer misle da nemam kvalitetu u svim segmentima borbe. Nije da se previše brinem, ja ih sve volim jer, u konačnici, svi oni gledaju moje borbe.”

Kakav je dojam o samoj Super Fight League promociji?

“Čuo sam mnogo priča, a da su neke istinite, uvjerio sam se na licu mjesta. Poput one da u prvim redovima sjede njihove najveće zvijezde. Čuo sam i da imaju problema s prodajom karata, no ovaj put se to nije dogodilo. U dvorani je bilo 12 i pol tisuća gledatelja, a još tri tisuće nije uspjelo doći do svoje ulaznice. Osim toga, priredba je prodana u desetak zemalja svijeta, a potpisan je ugovor i s indijskom televizijom.”

Vlasnici su navodno indijski bogataši koji imaju neograničen izvor novca?

“Upoznao sam oba vlasnika. Jedan je akcijski filmski glumac i velika zvijezda, a drugi je poznati producent i režiser oženjen za njihovu najpoznatiju glumicu. Stvarno se radi o vrlo skromnim i normalnim ljudima. Družili smo se poslije na zabavi i bili su jako zadovoljni kako je sve prošlo.”

Znači li to nastavak suradnje s SFL-om i nove borbe u Indiji?

“Nisam siguran u to. Naime, iste večeri sam dobio još jednu jako dobru ponudu o kojoj u ovom trenutku ne mogu ništa reći. SFL je izuzetno zainteresiran da ostanem i dalje s njima i da odradim još nekoliko borbi, no kažem, ova ponuda koja je stigla je odlična.”

Što je s Bellatorom?

“S Bellatorom sam do sada imao jedan problem, a on je kategorija. Naime, moj cilj je boriti se isključivo u poluteškoj jer više ne planiram spuštati kilograme. Do sada ih nisam zanimao kao borac do 93 kg, no nadam se da će se to promijeniti. Ja i dalje imam važeći ugovor s Bellatorom.”

Znači da ugovor s Bellatorom nije ekskluzivan?

“Ovo je bio svojevrsni test. Unatoč važećem ugovoru, ‘poslali’ su me u Indiju odraditi meč protiv bivšeg prvaka WEC-a i vrlo kvalitetnog borca. Mislim da sam test prošao uspješno. S Bellatorom imam ugovor na još tri borbe sve do polovice 2013.”

93 je jedina opcija?

“Gledajte, ja se volim boriti, a ne volim skidati kile. U prošlosti sam se zaista iscrpljivao skidanjem na 84. U meč bih ušao iscrpljen, bez snage i izdržljivosti. Mislim da se vidjelo kako mi je ovih 86 kilograma puno bolje odgovaralo. Osjećao sam se zdravo, svježe i pucao sam od snage. Bio sam poput pitbulla. Od sada na dalje u kombinacijama je jedino nastup u poluteškoj.”

Kakva je sada situacija s težinom?

“Sada sam na 90 kilograma, no razlog je crijevna viroza koju sam pokupio u Indiji. Nakon meča sam završio u bolnici na infuziji i antibioticima. Nešto sam krivo pojeo, a sreća je da se to nije dogodilo prije meča jer se ne bih mogao boriti. Ovako je sve ispalo dobro. Nadam se da bih se mogao vrlo brzo oporaviti i da ću uskoro nabiti 95 kvalitetnih kila.”

Bio si u kutu Jamesu Thompsonu koji se borio u glavnoj borbi večeri. Odluka je bila prilično kontroverzna?

“Mislim da je James bio bolji. Da se razumijemo, ne bi se mi bunili niti da je odluka otišla na drugu stranu. No, Thompson je imao kontrolu oktogona i agresivnost, a prema tome je čisto dobio drugu i treću rundu.”

Trenerski posao za sada ide opet na “stand by”?

“Osim borilačke karijer, stvarno uživam u radu s mojim momcima iz kluba. Imam nekoliko vrhunskih talenata koji su izuzetno kvalitetni i od kojih očekujem mnogo u budućnosti. Sparing s njima više nije šala, nego borba za goli život. Vjerujem da i oni vole raditi sa mnom i da se radi o obostranoj ljubavi. Uskoro očekujem i neke još bolje rezultate.”

Nakon borilačke je u planu samo trenerska karijera?

“Iskreno, niti ne znam što bih radio drugo. Ne znam pjevati, ne znam plesati, a u ovom poslu uživam. Definitivno ću se nakon karijere potpuno posvetiti trenerskom poslu. Kažu da borci najviše daju od 33. do 36. godine tako da su najbolje godine ispred mene”, zaključio je Zelg zahvalivši se pritom svom sponzoru MVP Nutritionu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.