Ushićeni globetrotter Šuker predvodi kadete na put u Čile, kapetan mu obećao zlato na SP-u

Foto: Hina

DAVOR  ŠUKER  ugostio je jutros u HNS-ovoj kući u zagrebačkom Hiltonu predstavnike kadetske reprezentacije Hrvatske, koja je na EP-u dogurala do četvrtfinala i izborila SP  u Čileu.

"Pobjednička U17 reprezentacija izmamila mi je osmijeh na lice i idem s njima na SP u daleki Santiago de Chile. Oni će biti nositelji seniorske reprezentacije na SP u Kataru 2022.", radosno je press konferenciju otvorio predsjednik HNS-a i svjetski putnik Davor Šuker.

"Jako se radujem odlasku u Čile, za koji me vežu najljepše uspomene i to baš u ovom kontekstu mlade reprezentacije. Pogledajmo samo u kojim velikim klubovima je završilo toliko nas koji smo 1987. godine bili na SP-u. Sjećam se da je nama, tada također jako mladima, upravo Čile bio mjesto, a omladinsko SP prilika, gdje smo prvi put igrali pred 40, 50 tisuća gledatelja. Isto očekuje ove naše dečke i to je prekrasno", prisjetio se predsjednik mlade i zlatne jugo-generacije koju je na turniru predvodio sa šest pogodaka.

Uspjeh aktualne mlade selekcije komentirao je tehnički direktor Romeo Jozak, a dojmove s prvenstva prenijeli su mladi izbornik Dario Bašić te kapetan U17 ekipe Nikola Moro.

"U17 koju danas predstavlja kapetan Moro, dat će barem šest seniorskih imena, kao najbolja i najperspektivnija od mladih nacionalnih selekcija", prognozirao je doktor Jozak, a nadovezao se 29-godišnji izbornik Bašić:

"Uz Rusiju smo jedina europska reprezentacija koja nastupa na dva uzastopna SP-a. Iza nas su Španjolska, Nizozemska, Portugal i sama činjenica da smo se plasirali na SP  veliki je uspjeh"

Izbornik kapetanu "oduzeo" traku

Kapetan Nikola Moro objasnio je da se ova Hrvatska sa svima može nadigravati.

"I ne samo to, u Čile idemo po zlato", najavio je mladi dinamovac i odmah primio retern od izbornika:

"Nikola, zbog ovoga si ostao bez trake", nasmijao je Bašić prisutne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.