Totti i Mancini oplakuju Boškova: "S neba će gledati nogomet s istim onim osmjehom"

Foto: Screenshot/Marca

VIJEST o smrti legendarnog jugoslavenskog nogometnog trenera Vujadina Boškova odjeknula je Europom, posebno u Španjolskoj i Italiji gdje je doživio najveću slavu.

Trofeje je osvajao s Vojvodinom, Den Haagom, Ascolijem, Real Madridom i Sampdorijom kojoj je donio Kup pobjednika kupova.

Boškovu je počast odao i Siniša Mihajlović, aktualni trener Sampdorije i bivši sprski izbornik: "Bio mi je kao otac. Učitelj i na nogometnom i na ljudskom planu, osboba koju ne biste nikada željeli izgubiti".

Velikog stručnjaka sjetio se i veliki igrač Francesco Totti, koji je pod Boškovim upisao svoj debi za prvu momčad Rome.

U proljeće 1993. godine Boškov je tada 16-godišnjem Tottiju poklonio debi u dresu kluba za koji i danas igra rušeći brojne klupske i ligaške rekorde.

"Otišao je veliki čovjek i član naše nogometne obitelji. Bio je inteligentan trener sa izraženim smislom za humor. Uvijek ću mu biti zahvalan za prvu šansu. Vjerujem da će sa neba nastaviti pratiti nogomet svojim stručnim okom i sa onim istim osmjehom", rekao je Totti.

Boškov je bio i mentor talijanskom treneru Robertu Manciniju: "Tada smo igrali nogomet bez briga, bili smo slobodni. Vujadin nas je podsjećao da smo ništa bez timskog rada. Zahvaljujući njemu sam imao divnu mladost. Ako ga dobro poznajem, sad se smije sa neba".
 
Velik prostor "Vuji" su dali i talijanski mediji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.