Tata Martino na Hrvatsku ide s Messijem i Tevezom: "Ne držim do formacije ako situacija traži promjenu"

Foto: Getty Images/Guliver Image

IZBORNIK Argentine Gerardo "Tata" Martino pojavio se pred novinarima prvi put nakon što je objavio popis igrača za predstojeće prijateljske utakmice protiv Hrvatske i Portugala.

> Spreman za Hrvatsku: Carlos Tevez u reprezentaciji nakon tri godine

Nakon više od tri godine u reprezentaciju svjetskih doprvaka vraća se Carlos Tevez, i to je najveća vijest u Argentini, alo nikako iznenađenje jer napadač Juventusa prošle je sezone i početkom ove uhvatio staru formu koja mu donijela status jednog od najboljih napadača svijeta.

"O Tevezu sam samo jednom razgovarao na sastanku u Savezu. Pitao sam ima li koji igrač kojeg ne smijem pozvati, rekli su mi da su svima vrata otvorena. Pozvao sam sve koji dobro igraju", rekao je Martino.

"U sustavu koji smo odabrali, Tevez može igrati `devetku`, umjesto Higuaina ili Aguera, no nisam rob formacije ako situacija traži promjenu. Koristit će nam i ako igramo s dvojicom napadača", objasnio je argentinski izbornik.

"Hrvati imaju igrače u najboljim ligama svijeta"

Tevezov status bio je upitan zbog navodno loših odnosa s Lionelom Messijem, a bivši izbornik Alejandro Sabella potpuno ga je otpisao. Međutim, medijska nagađanja o razlozima Tevezovog izbivanja Martino je odmah presjekao.

"Kruži puno neistinitih priča. Ne znam odakle dolazi toliko verzija, ali to je normalno. Messi i Tevez privlače puno pozornosti kod medija i javnosti", kaže Tata.


U Londonu 12. studenog Argentina igra protiv Hrvatske. Martino je spreman za eksperimente, a Niko Kovač morat će mu otežati posao sa hrvatskim igračima iz HNL-a kako bi glavne zvijezde spremne dočekale Italiju četiri dana kasnije.

"Hrvatska i Portugal imaju igrače u najboljim ligama svijeta. Želimo isprobati što više igrača, svi će dobiti priliku. U narednim utakmicama definirat ćemo popis igrača za Copa Americu", zaključio je Martino.

Povrdio je i kako će Leo Messi također biti spreman za Hrvatsku, iako je nakon posljednjeg derbija Reala i Barcelone osjetio probleme sa gležnjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.