Štimac uz pomoć Šukera i Mamića kreće u lov na svjetsko zlato: "I Sammiru su vrata otvorena"

SLAVEN BILIĆ se oprostio od hrvatske reprezentacije čim je sletio u domovinu, a Igor Štimac predstavio se javnosti kao sljedeći izbornik. Funkciju bi, kaže, trebao preuzeti već 6. srpnja nakon Skupštine HNS-a na kojoj bi trebao biti izabran i novi predsjednik, prema Mamićevom proročanstvu, Davor Šuker.

Jedan "vatreni" odlazi, a dvojica stižu. Najmanje dvojica, jer Štimac će vjerojatno uposliti kojeg bivšeg suigrača kao pomoćnika. Bilić mu je poželio sreću i ostavio mu sjajnu generaciju igrača koji bi vrhunac trebali doživjeti upravo u sljedećem ciklusu. Hoće li ih novi izbornik znati iskoristiti?

"Popis igrača ovisit će o trenutnoj formi, spremnosti i ponašanju. Nema predrasuda prema nikome, ni prema Sammiru", rekao je Štimac za Jutarnji list. Zadovoljan je trenutnom formom igrača i predstavama koje su pokazali na Euru. Mandžukić ga nije iznenadio, a Modrić ga je oduševio. "Razlikuje se od običnih igrača".

"Bilić je turnir odradio za vrlo dobru ocjenu, a posebno me impresionirao reakcijom s klupe na utakmici s Italijom, pogodio je izmjenom sustava. Bio je to odličan nastup. U vrlo, vrlo teškoj grupi opravdali smo ulogu favorita na utakmici s Irskom, protiv Talijana smo 60 minuta bili inferiorni, ali smo ih zadnjih 30 minuta imali na pladnju. Protiv Španjolske su nas uništile dvije stvari - sreća i sudac", dodao je Štimac koji će Hrvatsku povesti u novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Skupina je teška, ali zajedništvom možemo u Brazil gdje ćemo, nadam se, osvojiti naslov svjetskog prvaka", dodao je donedavni kandidat za predsjednika HNS-a, a danas nogometni djelatnik pod dvogodišnjom suspenzijom. Ipak, s bivšim protivnicima našao je zajednički jezik.

"Dobro se slažem sa Šukerom i Mamićem. Svaka suradnja je dobrodošla", priznaje Štimac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.