Novinarsko udruženje jugoistočne Europe: Vratite Index na Maksimir! Dinamo mora otvoriti stadion i onima koji pišu kritički

Foto: Index

ORGANIZACIJA medija južne i istočne Europe (SEEMO), članica IPI-a (International Press Institute) sa sjedištem u Beču, osudila je danas odluku građanskog nogometnog kluba Dinamo koji je Indexovim reporterima zabranio pristup radnom mjestu na maksimirskom stadionu te svim utakmicama i press konferencijama kluba na domaćem terenu.

Svoju odluku, donesenu na razini kluba, pravdaju selektivnim ocjenjivanjem bogatog rada Indexovih novinara posljednjih godinu dana i objava s Maksimira u proteklih godinu dana. Nakon HZSN-a i ministra sporta, a stidljivo i nekih medija, reagirao i je SEEMO.

"Nogometne utakmice su javni događaji i novinari bi trebali imati jednaka prava da s njih izvještavaju", poručio je glavni tajnik SEEMO-a Oliver Vujović.

"Ovakav tretman predstavnika medija je neprihvatljiv, kao i svaka selektivnost i zabrana koja novinaru oduzima pravo na obavljanje njegovog posla. Sportski klubovi trebali bi biti primjer u promicanju tolerancije i klub mora biti otvoren i onim reporterima koji pišu kritički"

SEEMO od GNK Dinamo traži da stadion otvori svim medijima i novinarima koji žele izvještavati s njihovih utakmica, press konferencija te ostalih događaja u organizaciji kluba.

Također pozivamo i Grad Zagreb, vlasnika stadiona, i ostale nadležne institucije u Hrvatskoj da ukinu odluku Dinama i zaštite novinarsko pravo na slobodno izvještavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.