Mihajlovićevo francusko oružje: "Modrić je mozak Hrvatske, koju u Zagrebu napadamo i nosimo tri boda!"

Srpski reprezentativci slave gol Filipa Đorđevića u njegovom debiju, prijateljskoj pobjedi (3:1) protiv Čilea u studenom prošle godine.

Foto: AFP

FILIP ĐORĐEVIĆ, napadač Nantesa, ove sezone briljira u francuskoj drugoj ligi: Postigao je 16 golova u 25 nastupa, a za Srbiju je pogodio protiv Čilea u prijateljskoj utakmici, što mu je jedini gol u dosadašnja dva nastupa za reprezentaciju.


Strijelac se udomaćio u Francuskoj, jer "petinu života" (25 mu je godina), proveo je u Nantesu, otkad je 2008. tamo došao na posudbu iz Zvezde, produljio je svoj boravak sve do sada. Hvali protivnika koji njegovu reprezentaciju u petak očekuje na Maksimiru:

"Hrvatska je dobra kao cjelina, imaju kontinuitet, što nama nedostaje posljednjih godina. Luka Modrić je mozak momčadi i najveća opasnost i na njega treba posebno obratiti pažnju. Mario Mandžukić daje golove, ali je tip napadača koji ovisi o učinku drugih.Ako zaustavimo Modrića, imat ćemo manje problema", izjavio je Đorđević na konferenciji za novinare u srpskoj "Kući fudbala" u Staroj Pazovi, kampu u kojem se Mihajlovićeva momčad kao i obično priprema za nastup.

Đorđević je dakako svjestan da ova utakmica sa sobom nosi "specifične" tenzije, ali da je reprezentativci Srbije ne osjećaju toliko, koliko su prisutne u javnosti:
 
"Među nama nema te tenzije, koja je kao što vidimo prisutna. Za nju su zaslužni novinari, a mi se za ovu utakmicu pripremamo kao za svaku drugu. Idemo na pobjedu, spremamo se napasti i uzeti tri boda. Ovo je sigurno najveća utakmica u mojoj karijeri, ali samo kada je rivalitet u pitanju."

 
Godi mu što je u pripremi za utakmicu Hrvatska proglašena favoritom:

"Nama je dobro što su oni favoriti, jer tako možemo iskoristiti pritisak koji je na njima. Ovo je derbi, nema favorita, ako se budemo maksimalno koncentrirani i ako svaki igrač bude pokazao ono što zna, možemo da se nadati dobrom rezultatu. Čak je u neku ruku pozitivno to što se podcjenjuje i srpski napad Srbije, jer smanjuje pritisak na mene."
 
Đorđević je uvjeren kako domaćin u Zagrebu neće dopustiti nikakva neugodna iznenađenja, kada je u pitanju (ne)sigurnost:
 
"Mislim da neće biti problema i kako će Hrvati napraviti sve da utakmica prođe u najboljem redu. Mi samo mislimo na ono što nas čeka na terenu, za ostalo ne brinemo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.