Krešić otkrio: Smijenjen sam zbog maila Brbiću u kojem ga upozoravam na neznanje u vođenju kluba

Foto: Vojko Bašić / Cropix

SPORTSKI direktor Hajduka Sergija Krešić progovorio je o svojoj smjeni na Poljudu...

"15-tak dana prije nego sam smijenjen, poslao sam mejl predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću u kojemu ga upozoravam na kritično stanje vezano za trenera i prvu momčad. Osjećam odgovornost kao sportski direktor zbog opasnosti od teških posljedica za klub", rekao je Krešić za Slobodnu Dalmaciju.

Krešić je navodno smijenjen zbog fijaska s Brazilcima...

"Posao sa Fluminenseom dogovoren je prije mog dolaska, a za dovođenje Brazilaca moralo se ostati tamo mjesec dana, no nije bilo novaca. Doveli smo Brazilce kao što smo doveli i Kouassija, a on se već sada procjenjuje na oko dva milijuna eura. Sve što smo potrošili u prošlom prijelaznom roku nije više od 50-tak tisuća eura", istaknuo je.

"Krstičević je trebao odavno dobiti otkaz"

Smatra kako je Krstičević moramo biti smijenjen još nakon sukoba oko Plazonića...

"Krstičević me iznenadio neadekvatnom i nepotrebnom agresivnošću u komunikaciji. Tražio sam stegovni postupak od predsjednika i Upravnog odbora zbog upućenih psovki prema meni, ali ništa mi nisu odgovorili. Krstičevića je trebalo smijeniti odmah nakon toga. Zašto nije? Sve je to neznanje i neiskustvo u vođenju nogometnog kluba."

"Tudora sam ja predložio, ali nikad mu ne bi dao da sam vodi momčad"

Tudora je on predložio kao novog trenera, ali nikad ga ne bi postavio uz starijeg savjetnika...

"Tudora sam ja predložio kao novog trenera u sljedećoj sezoni, ali samo uz nekog od iskusnijih kolega kako bi se adekvatno pripremio za samostalno vođenje profesionalnog tima. Mladi treneri najčešće nisu ni svjesni kolika im se usluga na taj način čini. Nikad ne bih savjetovao da ga se na ovaj način "ubaci" u ovu krizu pa možda nažalost i potroši", dodao je za kraj.

Brbić: Krešić je smijenjen jer u devet mjeseci nije napravio ništa

Odgovor predsjednika Marina Brbića nije se dugo čekao...

"Krešić je dobio otkaz jer u devet mjeseci nije uspio izgenerirati niti jedan dokument kojim bi ustrojio rad kluba. Niti jedan pravilnik, ništa! Neću reći da je bio neradnik, on je puno vremena provodio na poslu i radio, ali iz tog rada nije proizlazilo ništa što je trebalo proizaći. On je trebao ustrojiti sportski dio kluba, a to nije napravio", napomenuo je Brbić za Dalmacija News.

"Pokušavam pronaći svježu snagu za mjesto novog sportskog direktora"

Za sada još ne može otkriti tko će biti sljedeći sportski direktor.

"Mogu samo reći da imam kandidata u glavi, da sam već neke razgovore obavio, a neki tek slijede. Pokušavam naći svježu snagu. Nažalost, zbog financijske nestabilnosti Hajduk još uvijek nije "dobra mlada". Jedan vrlo zanimljiv kandidat, nije red da mu spominjem ime, zbog toga nije pristao. Kvalitetni kandidati već su negdje angažirani, a mi im za sada ne možemo garantirati niti redovitu plaću. Teško je u tim okolnostima angažirati "top" ljude", za kraj će.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.