Kapetan Škotske i Celtica: Protiv Hrvatske želim voditi reprezentaciju do prve domaće pobjede u dvije godine

Foto: Guliver Image/Getty Images

SCOTT BROWN, 28-godišnji (previše) borbeni vođa dvije institucije škotskog nogometa, motor je i srce svog kluba i reprezentacije.

Neumorni i požrtvovni veznjak ima puno vrlina, ali i jednu ozbiljnu manu - često dobija kartone zbog grubosti i pretjerane agresivnosti. Posljednji poznati slučaj kada je isključen, onaj je od prije dva tjedna, s utakmice LP Barcelona - Celtic, kada je doduše prestrogo dobio crveni karton zbog starta nad Neymarom.

Brown, koji je prije šest godina iz Hiberniana prešao u Celtic, a u osam godina sakupio 33 nastupa za Škotsku, želi zajedno sa suigračima dokazati kako je njihova momčad bolja od petog mjesta skupine, gdje se nakon devet utakmica nalazi sa samo osam bodova, jednim manje od Walesa i jednim više od Makedonije.

Ipak, škotski igrači i navijači nalaze razlog za optimizam u jedine dvije pobjede u kvalifikacijama: Kod Hrvatske u lipnju (1:0) i prošlog mjeseca protiv Makedonije u Skopju (2:1), a nitko nije razočaran ni sa dva poraza između ovih dviju pobjeda, jer je Škotska protiv Engleske (prijateljska) i Belgije, igrala dobro.

"Loš plasman na tablici skupine nikako ne odražava našu stvarnu kvalitetu i vrijednost. Izvukli smo tešku grupu, ali mi smo lošijim igrama na početku, sami sebi otežali situaciju. Ali, zadnjih nekoliko utakmica i rezultata pokazalo je veliki napredak" uvjeren je Brown, koji ima veliku želju pred sutrašnju utakmicu s Hrvatskom:

"Prošle su dvije godine otkako je Škotska na svom terenu pobijedila u službenoj, kvalifikacijskoj utakmici i bilo bi lijepo kada bi taj ružni niz prekinuli upravo protiv Hrvatske."

Brown ima i recept kako doći do pobjede protiv uglednog gosta: "Moramo dati sve od sebe, jer jedino tako možemo pokazati što možemo. Važno je da stvaramo prilike, pa će golovi doći. Posljednjih mjeseci bolje igramo i pobjeđujemo u gostima, vrijeme je da to pretočimo u domaće utakmice."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.