Kako igrati u ovakvim uvjetima? U Manausu radovi i dalje traju, stadion u Sao Paulu nesiguran!

Foto: Facebook, Instagram, Twitter

SAMO nas još sati dijele od otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, a radovi su i dalje u tijeku. Stadion u Manausu, na kojem za četiri dana igraju Italija i Engleska, još nije spreman.

Radnici zaduženi da Arena Amazonia bude spremna u nedjelju navečer morat će raditi danonoćno, pokazuju snimke koje su se pojavile u brazilskim medijima i fotografije koje su radnici objavili na društvenim mrežama.

 


 

Najviše radova još ima na raščišćavanju okolice stadiona, ali i samog terena na kojem će se igrati, a koji je i dalje, samo četiri dana prije prve utakmice koja će se igrati u Manausu, i dalje prekriven ostacima građevinskog materijala.

Ovaj travnjak generalno je u lošem stanju. Fotografije pokazuju da je teren jako suh i pun pijeska, posebno oko golova. No, još veći je problem što je stadion nesiguran; sa zidova u svlačionicama i dalje vise neizolirani strujni kablovi, a oko stadiona se polaže asfalt. Nisu još završeni ni radovi na svim ulazima u stadion.

Na ovom stadionu igra i Hrvatska; u Manausu ćemo se u srijedu 18. lipnja suprotstaviti Kamerunu.



Prvenstvo se otvara na stadionu koji ne zadovoljava sigurnosne standarde


Problema ima i sa stadionom u Sao Paulu, na kojem Brazil i Hrvatska otvaraju SP. Britanski eksperti za sigurnost stadiona, prenosi Eurosport, tvrde da stadion u Sao Paulu ne zadovoljava sigurnosne standarde.

Štoviše, ovaj stadion organizatori uopće nisu testirali na punom kapacitetu, što se mora napraviti na svakom novom stadionu. Kao testne utakmice poslužili su susreti bez gledatelja između mladih ekipa Corinthiansa.

"Vitalno je da svi stadioni budu testirani u istim uvjetima u kakvim će se održavati utakmice", izjavio je prije mjesec dana glavni tajnik Fife Jerome Valcke. Organizatori SP-a u Brazilu ovih se uputstava, međutim, nisu držali.

Osim što je potencijalno nesiguran, stadion u Sao Paulu također je - nedovršen. Radnici i dalje uređuju fasadu i uvode električne instalacije u novinarsku ložu u očajničkom pokušaju da sve bude spremno za ceremoniju otvaranja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.