Igrači Dnipra, novi junaci Ukrajine: "Jedini pravi heroji su naši vojnici, oni nas brane, slavite ih"

Foto: Twitter

DNIPRO i Sevilla plasirali su se u finale Europa lige. Momčad Nikole Kalinića slavila je protiv Napolija s 1:0 u uzvratu odigranom u Kijevu, dok je Fiorentina Milana Badelja i u drugoj utakmici izgubila od Seville. Aktualni prvaci natjecanja bili su bolji s 2:0. 
 
I dok se branitelj naslova s lakoćom plasirao u finale, meč u Kijevu bio je posebno dramatičan i nabijen emocijama. Građanski rat koji uništava Ukrajinu, posebno njen istok, dao je dodatnu dimenziju ovom susretu, a kraj utakmice u Kijevu navijači Dnipra dočekali su uz taktove ukrajinske himne. 
 
Čim je srpski sudac Milorad Mažić označio kraj utakmice, tisuće navijača uletjelo je na travnjak slaveći zajedno sa svojim herojima.
 
Jedini san je ujedinjena i cijela Ukrajina
 
Artem Fedetskiy i Denys Boyko, dvojica igrača Dnipra posvetili su pobjedu Ukrajini i ljudima koji ju brane. Fedetskiy je nakon meča rekao kako je trijumf nad Napolijem cijela momčad posvetila ukrajinskim vojnicima, koji brane zemlju, dok je vratar Dnipra Boyko rekao kako svi igrači sanjanju samo jedan san – ujedinjenu i cijelu Ukrajinu.
 
Dnipro je sve svoje domaće utakmice u Europa ligi bio prisiljen igrati u Kijevu zbog rata na istoku zemlje, gdje se i nalazi Dnjepropetrovsk, grad smješten točno na liniji razdvajanja između ukrajinskih vojnika i ruskih separatista.
 
''I dalje ne mogu vjerovati što smo napravili, koji smo uspjeh postigli. Bio je ovo moj san, no svejedno i dalje ne vjerujem da se ovo zbilja događa. Sanjao sam da ću na ovom stadionu osvojiti ukrajinski kup i izboriti finale Europa lige. Ponosim se ovim gradom, svim suigračima i cijelom Ukrajinom'', rekao je ushićeni Fedetskiy te je dodao:
 
''Ovo nije naša pobjeda, ovo je pobjeda naših vojnika koji nas brane, koji brane našu zemlju. Hvalite ih, oni su naši heroji.''
 

Kiša je pljuštala tijekom cijelog meča, no to nije spriječilo tisuće navijača Dnipra da dođu na stadion u Kijevu jer je dvoboj s Napolijem bio nešto puno više od obične nogometne utakmice.
Jedan od junaka pobjede bio je vratar Denys Boyko koji je pred kraj susreta, obranio nekoliko sjajnih šansi igrača Napolija, a ključ prolaza u finale bile su obrane dva čista zicera Gonzalu Higuainu u prvom susretu u Napulju.
 
''Hvala navijačima što su nas došli podržati u tolikom broju po ovakvom vremenu. Ako bog da, zajedno s njima i s podrškom cijele Ukrajine, ostvarit ćemo naš san'', rekao je Boyko.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.