Hrvatska ekspedicija uspješno prezentirala rukomet na pijesku: Moguće primanje u olimpijsku obitelj

Foto: Press

U LAUSANNI su u četvrtak poslijepodne odigrane dvije pokazne utakmice rukometa na pijesku pred Međunarodnim olimpijskim odborom.

Najbolji svjetski pjeskaši i pjeskašice su pred oko 400 gledatelja na obalama jezera Leman u Lausanni pokazali svu atraktivnost rukometa na pijesku i zašto baš taj sport zaslužuje postati dio olimpijske obitelji. 
 
Napeto je bilo u susretu ženskih ekipa gdje je nakon 1:1 u setovima, ekipa Mira pobijedila ekipu Vega u raspucavanju. Tek nakon 12 penala saznao se pobjednik utakmice pa je tako ekipa Mira, predvođena Mađarem, izbornikom Tamasom Neukumom, aktualnim izbornikom talijanske ženske seniorske reprezentacije izborila pobjedu rezultatom 22:20 u raspucavanju.
 
U utakmici muških ekipa isto nije nedostajalo atraktivnosti, a pobjednik se opet saznao nakon raspucavanja. Pobijedila je ekipa Sirius u kojoj je igrao hrvatski reprezentativac Drago Vojnović, a najviše zanimanja izazvao je dvostruki okret Brazilca Gila Piresa, koji se u zraku okrenuo za 720 stupnjeva. 
 
Događaju su, između ostalih, prisustvovali predsjednik Međunarodnog rukometnog saveza, dr. Hassan Moustafa i dr. Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora.
 
„Komentari nakon utakmica su odlični. Pričao sam s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora kad nam je dodjeljivao diplome i oduševljen je igrom. Rekao je da se radi o odličnoj disciplini“, rekao nam je bivši reprezentativac Mladen Paradžik. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.