Bilić: Ispratili ste nas kao da nemamo pojma, a sad ni četiri boda nisu dosta - nevjerojatno!

HRVATSKA je sinoć odigrala 1:1 s Italijom i ostala u borbi za četvrtfinale Eura. Izbornik Slaven Bilić okrenuo se utakmici sa Španjolskom u ponedjeljak.

"Španjolci će imati loptu u svom posjedu i mi moramo biti čvrsti. Trebat će nam malo sreće i hrabrosti. Psihički i fizički smo jaki. Nitko nije spremniji od nas, a na tome ćemo u nastavku Eura još malo poraditi", rekao je Bilić.

"Na čisto sam sa sobom da će Španjolci voditi glavnu riječ, diktirati igru i dominirati. Tu im ne možemo parirati, ali moramo biti na nivou kad su u pitanju disciplina i hrabrost u igri. Trebamo isprovocirati sreću i biti jako ubojiti u napadu

"Zar ja moram opravdavati remi s Italijom?!"

Bilić je tvrdi da su njegovi igrači bili impresionirani u prvom poluvremenu protiv Talijana.

"Talijani su jedini od favorita Eura. Imaju dva sjajna napadača Balotellija i Cassana. Nisu puno lošiji od Španjolske. Uostalom, valjda je dovoljno kad legendarni Arrigo Sacchi kaže da je prvo poluvrijeme Italije bilo jedno od najboljih njihovih na velikim natjecanjima", rekao je Bilić , kojeg su očito zasmetali neki medijski napisi:

"Naravno da moramo biti zadovoljni. Ne razumijem - ispratili ste nas kao da nemamo pojma, a sad odjednom nisu dovoljna ni četiri boda poslije prva dva kola. Nevjerojatno, zar ja moram opravdavati remi s Italijom?! Ljudi moji, pa oni igraju bolje sada nego 2006. kad su postali prvaci svijeta", kazao je vidno iznervirani izbornik, uz dodatak:

"Već u ponoć smo bili u kampu. Sjajno, dobili smo dan više za utakmicu sa Španjolskom"


"Ne bih se mijenjao s Talijanima, oni bez pobjede protiv Irske ispadaju, a Irci će, vjerujte mi, učiniti sve da ih Italija ne dobije."

Poslije utakmice reprezentativci nisu ostali prespavati u Poznanju već su se odmah zaputili u Warku. Bilić kaže: "Odlučio sam tako još prije tri dana", i dodaje:

"Prvi plan je bio da se uvijek vraćamo u Warku, a da poslije jedne utakmice ostanemo kako bi se igrači susreli s rodbinom i djevojkama odnosno suprugama. Međutim, to je otpalo još prije par mjeseci jer se zračna luka u Poznanju zatvara u ponoć. Tražili smo dozvolu i dobili je, pa smo već u ponoć bili u kampu, dobili smo dan više ti to je sjajno, puno će nam to značiti u pripremi utakmice sa Španjolskom."

"I hrvatski i engleski novinari kažu da je bio penal na Jelaviću"

Bilić je nakon utakmice bio nezadovoljan suđenjem Howarda Webba, a sličan stav spram engleskog arbitra emitirao je i danas u Warki:

"Svirao je ruku kad god su Talijani tražili. Dao im je sve što je mogao. Gledajte, ja sigurno ne mogu biti objektivan, ali i naši i engleski novinari su mi rekli da je bio penal na Jelaviću", ponovio je Bilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.