Trećina Amerikanaca će potrošiti manje ovih blagdana. Hoćete li im se prikloniti?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POZIVAJUĆI se na kontinuiranu inflaciju i visoke kamatne stope, 33% potrošača kaže da će ove godine potrošiti manje na blagdansku kupovinu nego u 2023. Samo 24% anketiranih kupaca izjavilo je da će ove godine potrošiti više, a njih 43% će potrošiti podjednak iznos.

Polovica ispitanika kupovat će na akcijama

Ovo je istraživanje proveo Bankrate na 2300 punoljetnih Amerikanaca. Istraživanje je također pokazalo da je starijim osobama blagdansko doba i potrošnja koja s njime dolazi stresnija, a što je generacija mlađa, to manje stresa osjeća zbog blagdanske kupovine, prenosi Retail Dive.

"Čini se da će kupci ovih blagdana biti štedljiviji, jer su višegodišnja visoka inflacija i visoke kamatne stope ostavile značajan trag", izjavio je Ted Rossman, viši analitičar u Bankrateu.

Iako su zabrinuti i neodlučni, od 2300 ispitanika njih 1789 svakako namjerava trošiti ove godine, a gotovo polovica anketiranih namjerava početi kupovati prije Noći vještica. Naime, posljednjih nekoliko godina brojni su trgovci organizirali rasprodaje upravo u tom razdoblju, stoga kupci vide listopad kao odličnu priliku za uštedu.

"Iako je mnogima smiješno da blagdanska kupovina svake godine počinje sve ranije, upravo to kupcima daje više vremena za usporedbu najboljih ponuda", rekao je Rossman.

Internetska trgovina ove će godine biti ključna. Čak 42% ispitanika svoju kupnju namjerava obaviti online, a 23% odlučno je u namjeri da je obavi u fizičkim trgovinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.