Žičara na Sljemenu ne radi danima, Google prikazuje da je otvorena

Foto: Marin Tironi/Pixsell

ŽIČARA na Sljemenu ne radi od 22. rujna ove godine i zbog redovnog godišnjeg servisnog pregleda neće raditi sve do 16. listopada. Na internetu se pojavilo nekoliko objava ljutitih korisnika koji su došli na žičaru i neugodno se iznenadili, budući da Google prikazuje da je otvorena.

Ekipa iz Zagrebačkog holdinga na službenim stranicama je objavila da žičara neće raditi, ali podatke na Googleu nisu ažurirali. Na Googleu stoji da je žičara otvorena, i to do 19 sati.

"Zbog redovnog godišnjeg servisnog pregleda, žičara Sljeme neće biti u pogonu od ponedjeljka, 26. rujna, do nedjelje, 16. listopada. Godišnji servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti te je obvezan svake godine.

Kao i na drugim žičarama, obavljanje godišnjeg servisa, koji je znatno kompleksniji i detaljniji od periodičnih mjesečnih servisa, uobičajeno je provoditi u ovom razdoblju godine zbog očekivano smanjenog broja korisnika u odnosu na ljetno i zimsko doba.  Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare" napisali su iz Holdinga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.