"Mali, ali veliki heroji": Zagrebački gimnazijalci odlučili pomoći djeci Vukovara

Foto: Facebook

Učenici zagrebačke XIII. gimnazije odlučili su pomoći djeci Vukovara. Učenici 2.b razreda te škole odlučili su dati svoj doprinos biciklističkom izazovu Ljubav se mjeri kilometrima te motivirati i druge učenike.

"Posjetili smo velikane iz XIII. gimnazija Zagreb koji će dati svoj veliki i plemeniti doprinos našem biciklističkom izazovu Ljubav se mjeri kilometrima. Dok će biciklisti voziti svoju turu iz Španskog za Vukovar, mali, ali veliki heroji XIII. Gimnazije vozit će istu rutu na biciklističkim ergometrima", objavili su iz udruge Rekreativan kvart.

❤️XIII. gimnazija za Vukovarske leptiriće❤️ Danas su u našu školu stigli članovi udruge "ReKreativan kvArt SHP" i...

Objavljuje XIII. gimnazija ZagrebSrijeda, 8. studenoga 2023.

U akciji će sudjelovati svi razredi

"2.b razred odlučio je s razrednicom, na prijedlog razrednog kolege Frana Stjepana Vukušića, organizirati projekt čiji je cilj podizanje svijesti o položaju djece s teškoćama u razvoju u RH, razvijanje empatije i društvene odgovornosti kod srednjoškolskih učenika te prikupljanje sredstava za Vukovarske leptiriće, udrugu koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju, njihove roditelje i članove obitelji", poručili su iz škole.

Humanitarna akcija održat će se 17. studenog, uoči Dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara. Taj će dan učenici XIII. gimnazije započeti vožnju na dva bicikla ergometra te će virtualno, i to bez prestanka, odvoziti ukupnu kilometražu od Zagreba do Vukovara. U akciji će sudjelovati svi razredi škole.

Učenike je u akciji podržao i Hrvatski rukometni savez.

Vukovarski leptirići

Članovi udruge Rekreativan kvart iz zagrebačkog kvarta Špansko 17. studenog u 6 sati ujutro kreću biciklima prema Vukovaru. Rutu planiraju završiti sljedećeg dana, 18. studenog, u podne. Prihod od akcije ide udruzi Vukovarski leptirići. 

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići – Vukovar je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem koji svojim radom žele pomoći unapređivanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.