VIDEO Svi pričaju o govoru norveškog kralja: "Norvežani vjeruju u Boga i u Allaha, u sve i u ništa"

Screenshot: YouTube

NORVEŠKI kralj Harald oduševio je Norvežane i svijet svojim govorom o ljubavi, miru i toleranciji.

Harald je govor održao ispred 1500 gostiju koji su prisustvovali domjenku u Kraljevskoj palači. Osvrnuo se na tematiku imigranata o kojoj se u toj zemlji raspravlja već neko vrijeme.

"Norvežani stižu sa sjevera, juga, iz središnjih dijelova, iz svake regije. Norvežani su i imigranti iz Afganistana, Pakistana, Poljske, Švedske, Somalije ili Sirije. Nije važno otkud potječemo, dom je tamo gdje je srce", rekao je kralj. 

"Norvežani su i djevojke kojima su sviđaju djevojke, dečki kojima se sviđaju dečki i dečki i djevojke koji se vole međusobno. Norvežani vjeruju u Boga, u Allaha, u sve i u ništa", poručio je.

Kralj je uzvanike oduševio i šalom s norveškim glazbenicima kojom je poručio da Norvežani vole i različitu vrstu glazbe.

"Drugim riječima, Norveška ste vi, Norveška smo mi", zaključio je. Snimka govora je odmah postala viralna, a Norvežani na društvenim mrežama ne prestaju iskazivati svoje oduševljenje riječima svoga kralja.

"Ako monarhija može postojati u suživotu s demokracijom, zašto onda ne bismo mogli imati raznoliko društvo i naciju koja sama odabire svoj identitet?", poručio je jedan Norvežanin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.