Vedrana Rudan dobila novu priliku za javno vrijeđanje

VEDRANA RUDAN je dobila novu priliku za javno vrijeđanje svega živog i neživog, ali samo u eteru lokalne televizijske postaje, riječkom Kanalu RI. Od 20. rujna Vedrana će svake nedjelje pljuvati punih četrdeset minuta, a tko će joj se na piku naći u uvodnoj emisiji strogo je čuvana tajna. Književnica i samoprozvana društvena komentatorica je, podsjetimo, ostavila bez uredničke fotelje InMagazina Danijela Delalu, koji je nakon njezine prozivke Židova s tog mjesta bio suspendiran.

Rudan je tada u svojem (prvom i posljednjem u InMagazinu) televizijskom nastupu iskoristila rečenicu koju je u svome dnevniku tijekom zarobljeništva u II. svjetskom ratu napisala Ana Frank. "Prestanite biti Židovi i budite ljudi", napisala je Ana Frank, a ta je rečenica nakon što je izašla iz usta Vedrane Rudan  - na Dan sjećanja na žrtve holokausta - žestoko uzburkala strasti u židovskoj zajednici u Hrvatskoj.

Židovska općina Zagreb zgrožena je izjavom, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer prozvao je Vedranu Rudan zbog govora mržnje, a Nova TV nekoliko sati nakon tih reakcija odlučila je raskinuti suradnju s Rudan i duboko se ispričala židovskoj zajednici zbog njenog komentara emitiranog na toj televiziji.

Ranije je često gostovala na televiziji na kojoj nije štedjela nikoga i zbog toga nikada nije "nastradala", a jednako tako je prošla i nakon što je prošle godine u travnju gostovala na HTV-u u emisiji "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovića. Tom prilikom je govorila o promociji svoje knjige u Rusiji te rekla da su "Rusi sila koja dolazi, uz žute, kosooke..." aludirajući na Kineze. Također je prokomentirala svoje viđenje procesa kojim je Kosovo dobilo neovisnost rekavši da se "ne slaže da se dio jedne zemlje makne i otme samo zato jer se ljudi u tom dijelu zemlje tucaju češće i žešće i množe brže".

Vedrana Rudan je poznata po izrazito osebujnom javnom nastupu i jedan je od rijetkih javnih osoba koja se o pojavama i javnim osobama u društvu usudila govoriti bez dlake na jeziku često puta ne važući koju će riječ upotrijebiti u kojoj prilici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.